αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτό το κινητό έχει… αερόσακους που ανοίγουν λίγο πριν χτυπήσει στο πάτωμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό το κινητό έχει… αερόσακους που ανοίγουν λίγο πριν χτυπήσει στο πάτωμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η τεχνολογία μας εκπλήσσει με τις προόδους που σημειώνει καθημερινά, ωστόσο ο λεπτός και διακριτικός σχεδιασμός των σύγχρονων κινητών τηλεφώνων τα καθιστά αρκετά εύθραυστα.

Όμως, μια ιδιαίτερου σχεδιασμού θήκη μπορεί να σώσει το κινητό σας από ρωγμές και σπασίματα. Η εν λόγω θήκη λειτουργεί σαν «αερόσακος» για το κινητό σας και παρουσιάστηκε από τον Philip Frenzel, έναν μηχανικό του Πανεπιστημίου Aalen στη Γερμανία, που κατάφερε να κερδίσει το βραβείο από την German Society for Mechatronics.

Η θήκη δεν αλλάζει την όψη του κινητού σας, αφού διαθέτει ειδικό πτυσσόμενο μηχανισμό με ελατήρια, που ανοίγει μόνο όταν είναι απαραίτητο. Η θήκη διαθέτει αισθητήρες, ώστε να μπορεί να «αντιληφθεί» πότε βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση το κινητό.

Αποτελείται από οκτώ μεταλλικά ελάσματα, που βρίσκονται διπλωμένα εντός της. Με την πτώση, ενεργοποιείται το σύστημα και τα ελάσματα πετάγονται έξω προστατεύοντας το κινητό. Αν ενεργοποιηθεί το σύστημα, το μόνο που έχετε να κάνετε για να το κλείσετε, είναι να διπλώσετε ξανά τα ελάσματα και να τα βάλετε μέσα στη θήκη.

Πηγή: perierga.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =