αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτό το ιταλικό νησί σε πληρώνει με 15.000 ευρώ για να μετακομίσεις εκεί

Αυτό το ιταλικό νησί σε πληρώνει με 15.000 ευρώ για να μετακομίσεις εκεί

Αν σκέφτεσαι να μετακομίσεις κάπου αλλού εκτός Ελλάδας, πως θα σου φαινόταν η επιλογή της Σαρδηνίας; Το λέμε αυτό διότι το Ιταλικό νησί «τρέχει» ένα πρόγραμμα που σε επιδοτεί με 15.000 ευρώ για να μετακομίσεις εκεί. Ο μεγάλος στόχος είναι να προσελκύσει νέους κατοίκους προκειμένου να καταπολεμηθεί η μείωση του πληθυσμού.

Η διοίκηση της Σαρδηνίας θα διαθέσει συνολικά ένα κονδύλι αρκετών εκατομμυρίων, ικανό να καλύψει 3.000 επιχορηγήσεις, ύψους έως και 15.000 ευρώ η καθεμία.

«Δημιουργήσαμε τις συνθήκες ώστε οι νέοι να αποφασίσουν να παραμείνουν και να [αναπτύξουν] τον οικονομικό ιστό των πιο εύθραυστων περιοχών», δήλωσε ο Christian Solinas, πρόεδρος της Σαρδηνίας. «Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς πραγματική ενίσχυση των εδαφών, των εσωτερικών και των πιο μειονεκτικών περιοχών, που πρέπει να περάσουν από νέες πολιτικές για αύξηση του πληθυσμού τους».

Φυσικά, όπως με όλα τα προγράμματα, πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Για να είναι επιλέξιμος, κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να μετακομίσει σε μια πόλη της Σαρδηνίας με πληθυσμό λιγότερο από 3.000 κατοίκους.

Τα χρήματα πρέπει επίσης να διατεθούν για την ανακαίνιση ενός σπιτιού. Κάθε νέος κάτοικος πρέπει επίσης να διαμένει εκεί έχοντας πλήρη απασχόληση, ενώ μέσα σε 18 μήνες, θα πρέπει να δηλώσει τη Σαρδηνία ως μόνιμη κατοικία του. Τα χρήματα δεν μπορούν να διατεθούν για ένα σπίτι… διακοπών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 10 =