αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτό είναι το «ψυχολογικό κλειδί» για να γίνεις ο leader που όλοι θέλουν να ακολουθούν

Αυτό είναι το «ψυχολογικό κλειδί» για να γίνεις ο leader που όλοι θέλουν να ακολουθούν

Είναι αλήθεια, ότι αν συνυπάρχεις με αρνητικούς ανθρώπους, μπορεί να μείνεις και εσύ πίσω στη ζωή σου. Ισχύει και το αντίστροφο: Αν περιβάλλεσαι από θετικούς ανθρώπους, αυτό θα σε κάνει πιο ευτυχισμένο και θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις καλύτερα στις δοκιμασίες της καθημερινότητας. Όπως θυμάται το inc.com, το 2013 ερευνητές του πανεπιστημίου του Princeton, διαπίστωσαν ότι τα αρνητικά συναισθήματα μπορούν να διαμοιραστούν και μέσα από τα social media- ειδικά το Facebook. «Οι συναισθηματικές καταστάσεις μπορούν να μεταφερθούν σε άλλους μέσω της συναισθηματικής μόλυνσης», έλεγε η εν λόγω έρευνα.

Η συναισθηματική μόλυνση, είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που μπορούν να σε μετατρέψουν σε έναν leader που κανείς δεν θέλει να ακολουθεί. Αντίθετα αν βγάζεις θετικότητα, ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις, όλοι θα θέλουν να είναι στην ομάδα σου.

Ο καθηγητής Sigal Barsade του Wharton, πέρασε μια δεκαετία μελετώντας την συναισθηματική μόλυνση σε εταιρίες και οργανισμούς. Διαπίστωσε ότι τα θετικά συναισθήματα εντός μιας εταιρίας, οδηγούν σε καλύτερη απόδοση των εργαζομένων και καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών. Από την άλλη, τα αρνητικά συναισθήματα οδηγούν σε κακή απόδοση και αδύναμη ανάπτυξη.

Όλα ξεκινούν από τον leader. Από εκεί ξεκινούν τα θετικά ή τα αρνητικά συναισθήματα, όπως εξηγεί ο Sigal Barsade. Είναι σημαντικό αυτό που βγάζουν προς τα έξω. Ακόμα και στην Ελλάδα, βλέπουμε αρκετούς εργοδότες ή προϊσταμένους να μεταφέρουν τα αρνητικά τους συναισθήματα ή το άγχος τους σε όλη την ομάδα. Κάτι που δημιουργεί ένα κακό περιβάλλον. Ο σωστός ηγέτης, πρέπει να είναι ικανός να απορροφά ακόμα και τους κραδασμούς, και να μην τους μεταφέρει στην ομάδα.

Αν είσαι ο leader, πρέπει να βγάζεις αισιοδοξία και ενθουσιασμό. Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές. Ακόμα και όταν δεν είσαι ο ίδιος τόσο καλά ψυχολογικά. Αν βγάζεις κάτι θετικό, τότε θα είσαι ο leader που όλοι θέλουν να ακολουθήσουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 2 =