αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτό είναι το χρονοδιάγραμμα για το ψηφιακό ευρώ

Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα για το ψηφιακό ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να προτείνει ένα νομοσχέδιο για το ψηφιακό ευρώ στις αρχές του επόμενου έτους. Το νομοσχέδιο θα χρησιμεύσει ως νομική βάση για τις συνεχείς τεχνικές εργασίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) σχετικά με την εικονική έκδοση τραπεζογραμματίου ή νομισμάτων ευρώ.

Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο δημιουργούν εικονικά νομίσματα για να διασφαλίσουν ότι δεν υπονομεύονται από την αυξανόμενη δημοτικότητα των κρυπτονομισμάτων, η οποία έχει εμπνεύσει τις Big Tech να αναζητήσουν τρόπους εισόδου στην αγορά πληρωμών.  

«Αν δεν ικανοποιήσουμε αυτήν την απαίτηση, τότε θα το κάνουν άλλοι», είπε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ Φάμπιο Πανέτα στους ευρωβουλευτές στα μέσα Νοεμβρίου. «Ως συννομοθέτες θα διαδραματίσετε βασικό ρόλο σε οποιεσδήποτε αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ που μπορεί να είναι απαραίτητες για την εισαγωγή ενός ψηφιακού ευρώ», είχε πει. 

Η ΕΚΤ πραγματοποιεί επί του παρόντος εσωτερικές δοκιμές με το ψηφιακό ευρώ και αναμένει να αρχίσει να εργάζεται για ένα πρωτότυπο στα τέλη του 2023. Στη συνέχεια, οι κυβερνήτες της Ευρωζώνης θα αποφασίσουν εάν αξίζει τον κόπο η κοπή ενός ψηφιακού ευρώ. Εάν αποφανθούν πως αξίζει, το εικονικό νόμισμα θα μπορούσε να είναι έτοιμο έως το 2025, το νωρίτερο.

Αυτό το χρονοδιάγραμμα εξυπηρετεί η νομοθετική διαδικασία της ΕΕ. Το νομοσχέδιο θα πρέπει να περάσει από διαπραγματεύσεις εντός των πρωτευουσών της ΕΕ και του κοινοβουλίου για να περάσει ως νόμος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 12 =