αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτό είναι το σποτ του Βασιλόπουλου για την πλαστική σακούλα, που προκάλεσε το εξώδικο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών

Αυτό είναι το σποτ του Βασιλόπουλου για την πλαστική σακούλα, που προκάλεσε το εξώδικο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών

Μεγάλη αίσθηση αλλά και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η διαφήμιση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος με θέμα την πλαστική σακούλα. Είναι η πρώτη μεγάλη αλυσίδα που προχώρησε σε μια τέτοιου είδους καμπάνια που δίνει έμφαση κυρίως στην περιβαλλοντική διάσταση του ζητήματος και όχι στην προβολή προσφορών για κάποια προϊόντα της ή κάποιας νέας συνεργασίας. Βέβαια στο τέλος της διαφήμισης, η εταιρεία προωθεί και τις δικές της τσάντες πολλαπλών χρήσεων που διαθέτει από τα καταστήματά της, προτρέποντας τους καταναλωτές να τις αγοράσουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΒΠΕ απέστειλε εξώδικο στην ΑΒ Βασιλόπουλος για τη διαφήμιση της εταιρείας σχετικά με τις πλαστικές σακούλες. Στο εξώδικό του ο ΣΒΠΕ, μεταξύ άλλων, “διαμαρτύρεται για το συσχετισμό που γίνεται στο διαφημιστικό σποτ της χρήσης πλαστικής σακούλας, ως «κακή συνήθεια»-εξάρτηση, αντίστοιχης βαρύτητας, σοβαρότητας και σημασίας με τον εθισμό στα ναρκωτικά, στο κάπνισμα, στον αλκοολισμό, εθισμοί που αποδεδειγμένα θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και υγεία”.

Από τη μεριά της, η ΑΒ Βασιλόπουλος απάντησε ότι οι ενέργιες της εταιρείας για το περιβάλλον και τον περιορισμό της πλαστικής σακούλας μίας χρήσης, ανταποκρίνονται σε ένα παγκόσμιο κοινωνικό ζητούμενο, τονίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία σε συνέχεια της χθεσινής δήλωσης-διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (ΣΒΠΕ). Στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι «με ειλικρίνεια και αμεσότητα έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα ενάντια στη χρήση πλαστικής σακούλας μιας χρήσης, αναλαμβάνοντας με θάρρος την ευθύνη που της αναλογεί σε ότι αφορά την ενημέρωση και την αλλαγή της υπάρχουσας αντίληψης του κοινού για αυτό το ζήτημα που επιβαρύνει σοβαρά και αποδεδειγμένα το περιβάλλον».

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 10 =