αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΑυτό είναι το πρώτο ζευγάρι travel bloggers στην Ελλάδα. Και έχουν ταξιδέψει μέχρι τη Σιγκαπούρη και την Ινδία

Αυτό είναι το πρώτο ζευγάρι travel bloggers στην Ελλάδα. Και έχουν ταξιδέψει μέχρι τη Σιγκαπούρη και την Ινδία

Πιθανόν έχεις δει τέτοια projects στο εξωτερικό. Ωστόσο, στην Ελλάδα είναι κάτι πολύ σπάνιο. Οι Yabatravellers –κατά κόσμον Γιώργος Τσαγκαράκης & Βασιλική Παπακωνσταντή- είναι ζευγάρι στην ζωή αλλά και στο blogging. Ναι, έχουν δημιουργήσει το πρώτο couples travel blog στην Ελλάδα. Μαζί έχουν ταξιδέψει σε εκπληκτικά μέρη σε όλο τον πλανήτη, όπως την Σιγκαπούρη, την Ινδία και το Μεξικό.

Ξεκίνησαν το blog τους από το μηδέν, πριν από 2 χρόνια. Και το «τρέχουν» έχοντας παράλληλα τις καθημερινές δουλειές τους. Οι δυο τους μιλούν στο It’s Possible για όλη την διαδρομή τους μέχρι εδώ, απαντούν στο ερώτημα για το αν το blogging μπορεί να σου φέρει έσοδα, ενώ θυμούνται και την στιγμή που έφαγαν καταλάθος… ακρίδες σε ένα από τα ταξίδια τους.

Στο blog σας βλέπουμε ότι κάνετε αρκετά ταξίδια. Πως το διαχειρίζεστε όλο αυτό χρονικά, με δεδομένο ότι έχετε και τις καθημερινές δουλειές σας;

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε φτιάξει την ζωή μας έτσι ώστε να μπορούμε να ταξιδεύουμε. Αυτό αφορά τόσο το οικονομικό όσο και το κομμάτι «χρόνος». Βοηθάει βεβαίως το ότι η φύση της δουλειάς μας (δουλεύουμε στον αεροπορικό χώρο)  είναι τέτοια που μας επιτρέπει να έχουμε κάποιες μέρες εκτός κάθε μήνα, με αποτέλεσμα να μπορούμε να φεύγουμε. Αυτό ωστόσο σημαίνει ότι δουλεύουμε και αρκετές ημέρες συνεχόμενες.

Ποια είναι τα μέρη που έχετε επισκεφτεί και ποια σας έχουν εντυπωσιάσει περισσότερο;

Κάθε μέρος έχει μία μοναδική ομορφιά και πάντα βρίσκεις κάτι να σε εντυπωσιάσει. Από τα ταξίδια που έχουμε κάνει αυτά που μας σημάδεψαν για διαφορετικούς λόγους ήταν η Σιγκαπούρη, η Ινδία και το Μεξικό.

Καππαδοκία

Πως αποφασίσατε να δημιουργήσετε ένα travel blog ως ζευγάρι; Είναι κάτι που βλέπουμε στο εξωτερικό, αλλά για τα ελληνικά δεδομένα είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Ταξιδεύουμε σαν ζευγάρι οπότε αυτό είναι που μπορούμε να παρουσιάσουμε με περισσότερη ειλικρίνεια και αυθεντικότητα. Η απόφαση λοιπόν για το τι είδους travel blog θα δημιουργήσουμε – αν μπορεί να ειπωθεί έτσι – πάρθηκε με αυτό τον γνώμονα. Εμείς βγάλαμε το blog μας στον αέρα το 2016, δηλαδή πριν 2 χρόνια. Ωστόσο είχαμε ξεκινήσει μία προετοιμασία περίπου ένα χρόνο πριν μιας και το στήσαμε όλο μόνοι μας από την αρχή. Η αλήθεια είναι ότι τότε υπήρχαν μετρημένοι στα δάχτυλα Έλληνες travel bloggers. Είδαμε ότι δεν υπήρχε κάτι επικεντρωμένο στα ζευγάρια και προχωρήσαμε. Στο εξωτερικό βεβαίως προϋπήρχε το concept.

Με βάση την εμπειρία σας, μπορεί το blogging να είναι το βασικό επάγγελμα κάποιου στην Ελλάδα ή έστω να του αποφέρει ένα σημαντικό έσοδο;

Εξαρτάται πολύ από το είδος του blogging. Το travel blogging ακριβώς επειδή επικεντρώνεται στα ταξίδια έχει πολύ συγκεκριμένη αγορά. Η ελληνική αγορά έχει αρχίσει να είναι πιο ανοιχτή, αλλά και πάλι δεν συγκρίνεται με άλλες αγορές που τα brand είναι πολύ πιο εξοικειωμένα με τους bloggers και το value που μπορούν να προσθέσουν στο προϊόν τους.  Επίσης, υπάρχει μία αστάθεια σε αυτού του είδους τις συνεργασίες γεγονός που το κάνει ακόμη πιο δύσκολο να ζήσει κανείς από αυτό, χωρίς να το καθιστά ακατόρθωτο. Εκεί που καταλήγουμε είναι ότι μπορείς να έχεις έσοδα, όχι όμως τόσο από το blog όσο εξαιτίας αυτού. Για παράδειγμα πουλώντας κάποια υπηρεσία, μιας και αναφέρεσαι σε συγκεκριμένο κοινό.

Μεξικό

Από όλα αυτά τα ταξίδια που έχετε κάνει, ποιο είναι το πιο αστείο περιστατικό που έχετε ζήσει;

Είναι αρκετά τα αστεία περιστατικά αλλά πιο πολλά είναι τα κωμικοτραγικά. Ένα αστείο περιστατικό ήταν το ότι φάγαμε ακρίδες, χωρίς να το ξέρουμε στο Μεξικό.

Είχαμε πάει για ποτό και κάποια στιγμή μας έβγαλε συνωμοτικά ο μπάρμαν ένα μπολ, μέχρι να καταλάβουμε τι ήταν είχαμε φάει ήδη αρκετές ακρίδες. Άλλο ένα πιο κωμικοτραγικό ήταν ότι καταφέραμε και τσακωθήκαμε στο μνημείο αιώνιας αγάπης, το Taj Mahal.

Πως θα θέλατε να είναι το blog σας σε 3 χρόνια από σήμερα

Θα θέλαμε σίγουρα να έχουμε εμπλουτίσει και άλλο το υλικό μας, δηλαδή τα ταξίδια μας γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό και κυρίως να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μία κοινότητα ταξιδευτών. Όσον αφορά στο business plan μας θα θέλαμε να αναπτύξουμε την υπηρεσία οργάνωσης ατομικών ταξιδιών που έχουμε ξεκινήσει με προτάσεις βασισμένες στην προσωπική μας εμπειρία από τον εκάστοτε προορισμό. Από εκεί και πέρα ο τελικός στόχος όσο ρομαντικό και αν ακούγεται είναι να βγάζουμε υλικό και να συνάπτουμε συνεργασίες  για τις οποίες θα είμαστε περήφανοι χωρίς να χάσουμε την αυθεντικότητά μας και το χιούμορ μας.

Βιετνάμ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + thirteen =