αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτό είναι το πλάνο της Reds για το Cambas Project

Αυτό είναι το πλάνο της Reds για το Cambas Project

“Από απλός παρατηρητής αναπτύξεων, η Reds μέσα στα επόμενα χρόνια θα βρεθεί leader στο development όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη”.

Αυτό ανέφερε χτες  ο διευθύνων σύμβουλος της Reds, Γιώργος Κωνσταντινίδης, τονίζοντας ότι η τιμή της μετοχής έχει αγγίξει τα επίπεδα που ήταν προ 10ετίας (σ.σ στα 2,00 ευρώ) ενώ εκτίμησε ότι η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας θα πάει “επί τρία” όπως χαρακτηριστικά είπε (από τα 110 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα).
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Reds, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε τα καθήκοντα του, ανέφερε ότι στόχος της εταιρείας είναι η αξιοποίηση του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου της, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τα κτήματα Καμπά αλλά και την Μαρίνα Αλίμου. 

Αναφερόμενος στο Cambas Project είπε ότι η επικαιροποίηση του master plan θα διαρκέσει 4 με 5 μήνες, περί το ένα χρόνο θα διαρκέσει η αδειοδότηση του έργου, ενώ η κατασκευή του έργου θα διαρκέσει 4 χρόνια.

Άρα το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη πενταετία, ενώ για την υλοποίηση του θα επιδιωχθεί τόσο τραπεζικός δανεισμός όσο και στρατηγικές συνεργασίες – συμφωνίες με άλλους developers. 

Υπενθυμίζεται ότι το έργο αφορά την ανάπτυξη έκτασης 315 στρεμμάτων, όπου θα περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη εμπορικού κέντρου και κτιρίων γραφείων, όπως επίσης και χώροι κινηματογράφων, καφέ και εστιατόρια, με τη συνολική δομήσιμη επιφάνεια να εκτιμάται ότι θα είναι της τάξεως των 80.000 τ.μ.

Επιπλέον 53.115 τ.μ. θα αφορούν ανοικτούς χώρους πρασίνου, ενώ οι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου υπολογίζονται σε 157.000 τ.μ.

Το σύνολο της επένδυσης αναμένεται να φτάσει τα 150 εκατ. με 200 εκατ. ευρώ.
Για την μαρίνα Αλίμου την οποία η Reds έχει αναλάβει την κατασκευή της, ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε ότι οι εργασίες κινούνται εντός χρονοδιαγράμματος και θα είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Όσον αφορά το εμπορικό κέντρο Smart Park σύμφωνα με τον ίδιο τα έσοδα μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2021 έχουν υποχωρήσει 30%, ενώ όσον αφορά την πληρότητα, τον Μάρτιο ανέρχονταν στο 78% αλλά ήδη έχει συμφωνηθεί για το 100%, με 7 νέα καταστήματα να έχουν ήδη μισθωθεί. 

Όπως είπε η επισκεψιμότητα του εμπορικού κέντρου έχει ανακάμψει μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου (8.000 επισκέπτες ημερησίως τις καθημερινές και 20.000 επισκέπτες τα σαββατοκύριακα)   

Aναφορικά με το οικόπεδο στη Ρουμανία, ο διευθύνων σύμβουλος της Reds τόνισε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση του, επιβεβαιώνοντας το σχετικό δημοσίευμα του capital.gr που έκανε λόγω για ανάκληση της απόφασης της προηγούμενης διοίκησης η οποία είχε συμφωνήσει στην πώληση του εν λόγω οικοπέδου στην τιμή των 11,4 εκατ ευρώ, το οποίο είχε θεωρηθεί χαμηλό από μετόχους της εταιρείας.

Τέλος όπως είπε η Reds θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τους Γούρνες Ηρακλείου καθώς στα έργα που πρόκειται να γίνουν στο Ελληνικό. 

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =