αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτό είναι το πλάνο: Θα φορτίζεις το Tesla σου, ενώ θα τρως σε σταθμούς- εστιατόρια

Αυτό είναι το πλάνο: Θα φορτίζεις το Tesla σου, ενώ θα τρως σε σταθμούς- εστιατόρια

Ένα βήμα πιο κάτω, φαίνεται ότι θέλει να οδηγήσει την Tesla ο Elon Musk. Το νέο πλάνο του, εστιάζει στους πολυσυζητημένους σταθμούς φόρτισης της εταιρίας. Οι οποίο όπως φαίνεται δεν θα είναι απλά σταθμοί φόρτισης ή «ηλεκτρικά βενζινάδικα». Θα είναι κάτι πολύ περισσότερο.

Όπως ανακοίνωσε ο Musk μέσω Twitter τον Ιανουάριο, είναι έτοιμος να μετατρέψει τον σταθμό ανεφοδιασμού της Tesla στο LA, σε έναν «κόμβο ψυχαγωγίας», αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Αφού θα πρόκειται για έναν χώρο -εμπνευσμένο από παλαιότερες δεκαετίες- στον οποίο θα μπορείς, ανάμεσα σε άλλα να φας ή να πιεις τον καφέ σου. Ενώ το αυτοκίνητο σου φορτίζει.

Μπορεί πολλοί να θεώρησαν ότι κάνει χιούμορ, ωστόσο το πλάνο του Musk είναι μάλλον πραγματικό. Όπως σημειώνει το αμερικανικό The Drive, η σχετική άδεια βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φάση της προκαταρκτικής υποβολής, και μέσα στον Μάρτιο αναμένεται το Los Angeles να λάβει την τελική του απόφαση, για να προχωρήσει το έργο.

Σημειώνεται, ότι η Tesla έχει ήδη έναν παρόμοιο πολυχώρο στην Καλιφόρνια. Όπου ο σταθμός φόρτισης συνοδεύεται από σαλόνι και χώρο που πολλά διάφορα αντικείμενα. Φυσικά είναι κάτι πολύ πιο «ταπεινό» σε σχέση με αυτά που ετοιμάζει τώρα ο Musk. Μπορείτε να δείτε τον εν λόγω χώρο στο βίντεο παρακάτω.

Oι 5 πόλεις της Ελλάδας στις οποίες θα τοποθετηθούν οι σούπερ φορτιστές της Tesla

Με βάση τα παραπάνω, έχει ενδιαφέρον να δούμε που αναμένεται να τοποθετηθούν οι φορτιστές της Tesla στην Ελλάδα (ο ποίοι ενδεχομένως στο μέλλον να «αναβαθμιστούν» σε κάτι παραπάνω). Αυτή την στιγμή είναι λίγο δύσκολη η μετακίνηση με τέτοια οχήματα στην Ελλάδα, αφού δεν έχουν εγκατασταθεί οι ειδικοί σούπερ φορτιστές της εταιρίας.

Κάτι που όμως αναμένεται όμως να γίνει σύντομα. Όπως σημειώνεται στο επίσημο site της Tesla, θα εγκατασταθούν σούπερ φορτιστές σε 5 συγκεκριμένες πόλεις. Αυτές θα είναι: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λαμία, Ιωάννινα και Σπάρτη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × one =