αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Αυτό είναι το Νο1 skill που κοιτάω στους εργαζομένους»: Ο διάσημος επενδυτής Mark Cuban εξηγεί

«Αυτό είναι το Νο1 skill που κοιτάω στους εργαζομένους»: Ο διάσημος επενδυτής Mark Cuban εξηγεί

Για τον Mark Cuban έχουμε ξανά μιλήσει. Είναι διάσημος επιχειρηματίας, αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, επενδυτής και ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks. Είναι πολλά χρόνια στον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, έχουν περάσει από τις εταιρίες του πάρα πολλοί εργαζόμενοι.

Ποιο είναι, άραγε, το No1 skill που κοιτά στους εργαζομένους; Ο Cuban δίνει την απάντηση και ίσως είναι έκπληξη για κάποιους: Η μείωση του άγχους.

«Οι άνθρωποι που συνήθως δουλεύουν για εμένα για πολύ καιρό, δεν είναι μόνο έξυπνοι, δεν έχουν μόνο κίνητρο, δεν είναι μόνο leaders, αλλά γνωρίζουν ότι το καλύτερο που μπορείς να προσφέρεις σε ένα αφεντικό είναι να έχεις μειωμένο άγχος», τονίζει ο Mark Cuban.

Όπως εξηγεί, τέτοιου είδους εργαζόμενοι μειώνουν το άγχος εντός της εταιρίας, αλλά και το άγχος του ίδιου. «Αν είσαι κάποιος που μειώνει το άγχος θα πας καλά. Αν είσαι ‘δημιουργός δράματος’ δεν θα πας καλά» λέει. Η άποψη του Cuban δεν είναι παράλογη. Το time.com τονίζει ότι έρευνες έχουν δείξει πως το άγχος μέσα σε μια εταιρία είναι… μεταδοτικό. Μπορεί να πάει από έναν εργαζόμενο σε άλλους. Και έτσι, αν το φαινόμενο γενικευτεί, θα κοστίσει αρκετά χρήματα στην εταιρία. Λόγω απουσιών ή λόγω μειωμένης παραγωγικότητας.

Έτσι, αν ένας εργαζόμενος είναι ήρεμος και συγκεντρωμένος, είναι μια θετική προσθήκη που λειτουργεί καλά για ολόκληρη την εταιρία. Τέτοιους εργαζομένους ψάχνει ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − nine =