αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτό είναι το νέο laptop της Nokia

Αυτό είναι το νέο laptop της Nokia

Κάποτε η Nokia προσπαθούσε να φτιάξει laptops. Ήταν πίσω στο 2009 όταν η εταιρεία κυκλοφόρησε το Nokia 3G Booklet, αλλά έχει περάσει καιρός από τότε που η Nokia το προσπαθούσε. Η εταιρεία πλέον συνεργάζεται με τη γαλλική start-up OFF Global και ανακοινώνει το νέο της laptop PureBook Pro. Το Nokia PureBook Pro είναι ένα laptop μεγάλης οθόνης με κομψό σχεδιασμό, Windows 11 και το πιο πρόσφατο chipset της Intel.

Το PureBook Pro έχει σχεδιαστεί για επαγγελματίες που χρειάζονται μεγάλες οθόνες. Το laptop διατίθεται σε δύο μεγέθη: 15,6 ιντσών και 17,3 ιντσών. Η ίδια η οθόνη είναι ένα πάνελ IPS που διαθέτει ανάλυση FHD και φωτεινότητα έως και 250 nit. Ο φορητός υπολογιστής συνολικά διαθέτει premium σχεδιασμό.

Το PureBook Pro τροφοδοτείται από έναν επεξεργαστή Intel Core 12th Gen i3-1220P. Αυτός είναι ένας από τους νέους επεξεργαστές Alder Lake 12ης γενιάς που παρουσίασε η Intel μόλις πριν από λίγες μέρες. Πρόκειται για μια CPU 10 πυρήνων με 2 πυρήνες performance και 8 πυρήνες efficiency. Μπορεί να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα χρονισμού 4,4 GHz. Αυτός ο επεξεργαστής συνδυάζεται με 8 GB DDR4 RAM και 512 GB M.2 SSD.

Nokia PureBook Pro unveiled: The brand is back in laptop form | Flipboard

Επίσης, είναι διαθέσιμες πάρα πολλές θύρες. Το Nokia PureBook Pro διαθέτει δύο θύρες USB-C, μία θύρα USB 3.2, μία υποδοχή επέκτασης αποθήκευσης κάρτας microSD και υποδοχή ήχου 3,5 mm. Υποστηρίζεται από ένα 57 Wh, το οποίο η Nokia λέει ότι θα τροφοδοτεί τον φορητό υπολογιστή για έως και 10 ώρες. Δεδομένων των προδιαγραφών, σίγουρα δεν θα μπορείτε να παίξετε παιχνίδια σε αυτό, αλλά το PureBook Pro θα πρέπει να αποδειχθεί αρκετά καλό για απλές καθημερινές εργασίες.

Η Nokia έχει τιμολογήσει τον φορητό υπολογιστή στα 699 ευρώ για τα μοντέλα 15 ιντσών και 799 ευρώ για τα μοντέλα 17 ιντσών. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινίσει ακόμη τη διαθεσιμότητα, αλλά η εταιρεία λέει ότι χώρες όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, η Φινλανδία, η Δανία, η Σουηδία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Νορβηγία, η Ισλανδία, η Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία, το Μαρόκο, η Τυνησία, ο Καναδάς και η Ταϊλάνδη, θα αποκτήσουν το PureBook Pro στη Phase 1.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 5 =