αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Αυτό είναι το μεγαλύτερο οικονομικό λάθος μου»: Μια απρόσμενη απάντηση από τον εκατομμυριούχο συνιδρυτή του Reddit

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο οικονομικό λάθος μου»: Μια απρόσμενη απάντηση από τον εκατομμυριούχο συνιδρυτή του Reddit

Για τον Alexis Ohanian έχουμε ξανά συζητήσει εδώ στο It’s Possible. Πρόκειται για τον συνιδρυτή της διάσημης πλατφόρμας Reddit. Κατάφερε να πουλήσει το project του προς 10 εκατ. δολάρια, και ενώ ήταν σε ηλικία 23 ετών. Σήμερα στα 37 του, είναι ένας ενεργός startup επενδυτής.

Παραδέχεται ότι έκανε πολλά λάθη στη διαδρομή του. Ειδικά στην αρχή.

Αλλά όπως εξηγεί, αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω και να αλλάξει μια οικονομική επιλογή που έκανε, θα ήταν η εξής: δεν θα είχε προσλάβει και βασιστεί σε έναν οικονομικό σύμβουλο.

«Ήμουν πραγματικά τυχερός. Πούλησα το Reddit στα 23 μου, και βγάλαμε περισσότερα χρήματα από όσα έβγαλαν άλλοι άνθρωποι δουλεύοντας σε όλη τους τη ζωή», λέει ο ίδιος. Και εξηγεί ότι δεν ήθελε να κάνει λάθος διαχείριση και να χάσει όλα αυτά τα χρήματα. Όμως στην συνέχεια κατάλαβε το πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζει ο ίδιος που ακριβώς πηγαίνουν τα χρήματα του, αντί να πληρώνει κάποιον άλλο για να κάνει τη διαχείριση.

«Το να προσλάβεις κάποιον άλλο για να σκέφτεται για όλα αυτά, είναι ένα καλό στήριγμα. Αλλά μη στηρίζεστε μόνο στην εμπειρία κάποιου άλλου», λέει ο Ohanian. Όπως σημειώνει, έμαθε ότι είναι σημαντικό να κάνεις τη δουλειά και να μάθαινεις στον εαυτό σου τα πλεονεκτήματα των επενδύσεων.

«Αυτή είναι η συμβουλή που θα έδινα σε οποιονδήποτε. Είναι κάτι που χρειάζεται χρόνο και υπάρχουν τόσοι εκπληκτικές πηγές στο Διαδίκτυο σήμερα, για να κάνετε τη δουλειά και να καταλάβετε αυτά τα πράγματα μόνοι σας πριν τα αναθέσετε σε κάποιον άλλο», λέει ο Ohanian.

Με απλά λόγια, κάποιες φορές είναι χρήσιμο να έχεις… την τύχη στα χέρια σου. Και να μη βασίζεσαι μόνο στις επιλογές των άλλων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο συνιδρυτής του Reddit εξήγησε με ένα tweet πως θα χτίσεις τη σωστή ρουτίνα για εσένα, μέσα σε μια χαοτική καθημερινότητα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − four =