αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Αυτό είναι το μάθημα 100 δολαρίων που παρακολούθησα και έγινα πετυχημένος»: Ο Warren Buffett αποκαλύπτει

«Αυτό είναι το μάθημα 100 δολαρίων που παρακολούθησα και έγινα πετυχημένος»: Ο Warren Buffett αποκαλύπτει

Μπορεί ο Warren Buffett να είναι σήμερα ένας από τους πιο πετυχημένους επενδυτές στον κόσμο. Με μεγάλη εμπειρία στον χώρο των επιχειρήσεων. Ωστόσο, αυτό που λίγοι γνωρίζουν -και για το οποίο έχουμε ξανά γράψει στο It’s Possible- είναι ότι ο Buffett στα πρώτα του βήματα είχε πρόβλημα… με το να μιλά δημόσια μπροστά σε ακροατήριο. Το άγχος του ήταν τόσο μεγάλο, που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε κάτι τέτοιο.

Μάλιστα ο ίδιος είχε οργανώσει έτσι την ζωή και τις δουλειές του, ώστε να μην χρειάζεται να παραστεί σε events ή σε μαθήματα στο πανεπιστήμιο, στα οποία θα χρειάζονταν να σηκωθεί και να μιλήσει δημόσια μπροστά σε πολύ κόσμο.

Ενώ βρισκόταν όμως στο πανεπιστήμιο του Κολούμπια, είδε μια διαφήμιση για το «Dale Carnegie public speaking course». Παρά το άγχος του, αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή και να παρακολουθήσει το μάθημα. Τελικά ήταν αυτό που τον βοήθησε να ξεπεράσει τον φόβο του!

«Ήμασταν περίπου 30 άτομα στην τάξη. Και το γεγονός ότι είχαμε όλοι το ίδιο πρόβλημα μας βοήθησε στο να ολοκληρώσουμε την τάξη» θυμάται ο Buffett. Όπως εξηγεί στο CNBC, το συγκεκριμένο μάθημα, με κόστος 100 δολάρια, τον βοήθησε να ξεπεράσει το άγχος του και αν γίνει ο πετυχημένος businessman που όλοι γνωρίζουμε σήμερα.

«Δεν έχω το πτυχίο μου από το University of Nebraska να κρέμεται στον τοίχο μου. Ούτε το πτυχίο από το Columbia. Άλλα έχω το πιστοποιητικό αποφοίτησής μου από το Dale Carnegie», λέει ο γνωστός επενδυτής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 8 =