αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτό είναι το κρυπτονόμισμα που χρησιμοποιείται… για ξέπλυμα χρήματος

Αυτό είναι το κρυπτονόμισμα που χρησιμοποιείται… για ξέπλυμα χρήματος

Για τους κυβερνοεγκληματίες που θέλουν να ξεπλύνουν παράνομα κέρδη, το bitcoin είναι εδώ και καιρό η ενδεδειγμένη μέθοδος πληρωμής. Αλλά ένα άλλο κρυπτονόμισμα έρχεται τώρα στο προσκήνιο, υποσχόμενο να βοηθήσει στην εξαφάνιση του βρώμικου χρήματος χωρίς να αφήσει ίχνη.

Ενώ το bitcoin αφήνει ένα ορατό ίχνος συναλλαγών στο blockchain του, το «νόμισμα ιδιωτικότητας» monero σχεδιάστηκε για να καλύπτει τα ίχνη του αποστολέα και του δέκτη, καθώς και το ποσό που ανταλλάσσεται. Ως εκ τούτου, μετατρέπεται σε ένα ολοένα και πιο περιζήτητο εργαλείο για εγκληματίες που ζητούν κρυπτο-λύτρα, δημιουργώντας νέα προβλήματα για τις διωκτικές αρχές.

H διάδοση του monero καταγράφεται καθώς οι αρχές προσπαθούν να καταστείλουν το κυβερνοέγκλημα στον απόηχο σειράς προκλητικών επιθέσεων, όπως αυτής στην Colonial Pipeline, την εταιρεία που διαχειρίζεται δίκτυο αγωγών που προμηθεύουν με πετρέλαιο την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.

«Έχουμε δει ομάδες που εκβιάζουν για λύτρα να στρέφονται στο monero» ανέφερε ο Μπράις Γουέμπστερ-Γιάκομπσεν, υπεύθυνος πληροφοριών στην Groupsense, εταιρεία κυβερνοασφάλειας η οποία βοηθάει ολοένα και περισσότερα θύματα να πληρώσουν λύτρα σε monero. «Οι κυβερνοεγκληματίες έχουν εντοπίσει ότι η χρήση του bitcoin ενέχει το ενδεχόμενο σφάλματος που μπορεί να αποκαλύψει την ταυτότητα τους».

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × five =