αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτό είναι το «κλειδί» για να φτάσει μια startup στην επιτυχία: Αναλύει ο ιδρυτής του «χρυσού» BuzzFeed

Αυτό είναι το «κλειδί» για να φτάσει μια startup στην επιτυχία: Αναλύει ο ιδρυτής του «χρυσού» BuzzFeed

Το 2005, συμμετείχε στην ίδρυση της Huffington Post, μαζί με την Arianna Huffington. Τελικά όμως, η δική του «εκτόξευση» ήρθε λίγο αργότερα. Ο Jonah Peretti, άρχισε να εργάζεται για ένα παράλληλο project, ψάχνοντας να βρει το πως το περιεχόμενο γίνεται viral στο ίντερνετ. Εκείνο το project, εξελίχτηκε στο γνωστό site BuzzFeed. Το οποίο σήμερα αξίζει δισεκατομμύρια, έχει εκατομμύρια αναγνώστες και 1.500 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο.

Μιλώντας στο podcast NPR “How I Built This”, παρέθεσε τη δική του άποψη για το πως μια startup μπορεί να φτάσει στην επιτυχία.

«Πρώτα από όλα, δεν είναι ένας καλός τρόπος για να βγάλουμε χρήματα. Μερικοί άνθρωποι καταφέρνουν να βγάλουν πολλά χρήματα από τις startups τους. Αλλά οι περισσότεροι αποτυγχάνουν», σημειώνει ο Johan Peretti.

Όπως λέει ο ίδιος, έχει δει πολλούς έξυπνους ανθρώπους που κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουν στην επιτυχία με την startups τους. Όμως, πολλοί από αυτούς απέτυχαν. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια, όπως σημειώνει το CNBC: Περίπου το 75% των startups αποτυγχάνουν.

Αν θέλεις να πετύχεις σε αυτό που κάνεις, πρέπει να αγαπήσεις τον αγώνα που θα κάνεις. Στην πραγματικότητα, για να φτάσεις στην επιτυχία, πρέπει να καταλάβεις ότι θα είναι μια δύσκολη διαδρομή και να αγαπήσεις αυτή την παραδοχή. «Οποιαδήποτε αξιόλογη προσπάθεια, είναι δύσκολη. Η άσκηση: Για να είσαι φιτ, πρέπει να κοπιάσεις. Όταν επίσης παίζεις βιντεοπαιχνίδια, μερικά επίπεδα είναι πραγματικά δύσκολα», τονίζει ο ιδρυτής του BuzzFeed.

Ο ίδιος φέρνει ένα καλό παράδειγμα: Αν παίζεις ένα βιντεοπαιχνίδι και ξεκινήσεις αμέσως από το επίπεδο 26, το αποτέλεσμα πιθανότατα θα είναι καταστροφικό για εσένα. Αντίθετα, αν παίξεις από το επίπεδο 1 μέχρι το 26, η διαδρομή θα είναι μεν δύσκολη, αλλά θα είναι πιο διασκεδαστική και σίγουρα θα μάθεις πράγματα.

Κανείς δεν τα κάνει όλα σωστά από την πρώτη φορά. «Αν επιμείνετε σε κάτι και μάθετε πως να το κάνετε καλά, μαζί με λίγη τύχη αυτό μπορεί να μετατραπεί σε κάτι πολύ μεγάλο με την πάροδο του χρόνο», καταλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 11 =