αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτό είναι το βιβλίο που προτείνει ο Warren Buffett, για να διαχειρίζεσαι σωστά το ρίσκο

Αυτό είναι το βιβλίο που προτείνει ο Warren Buffett, για να διαχειρίζεσαι σωστά το ρίσκο

Ο Warren Buffett είναι ένας άνθρωπος που έχει βάλει το ρίσκο στην ζωή του. Εδώ και πολλά χρόνια. Μιλάμε άλλωστε για έναν άνθρωπο που αγόρασε τις πρώτες του μετοχές ενώ ήταν ακόμα έφηβος. Σήμερα είναι ένας από τους κορυφαίους επενδυτές στον κόσμο. Και φυσικά πολύ πλούσιος.

Όπως σημειώνει το inc.com, ο Buffett προτείνει σε όλους να διαβάσουν ένα βιβλίο, έτσι ώστε να μάθουν να διαχειρίζονται σωστά το ρίσκο. Το βιβλίο αυτό είναι το «The Most Important Thing» του Howard Marks.

Όπως εξηγεί ο Buffett δεν υπάρχει «μαγική φόρμουλα» για να χειριστείς το ρίσκο. Δεν μπορείς να προβλέψεις. Μπορείς όμως να προετοιμαστείς. Πρέπει να αφήσεις στην άκρη το φόβο, και τον «θόρυβο» που ίσως υπάρχει τριγύρω. Και να δεις τα δεδομένα που έχεις στα χέρια σου, έτσι ώστε να κάνεις την σωστή επιλογή με όσο πιο «κρύο» μυαλό.

Και μέσα από βιβλία σαν το συγκεκριμένο, ο διάσημος επενδυτής θεωρεί ότι μπορείς να μάθεις την μεθοδολογία, για να διαχειρίζεσαι το ρίσκο. Μην ξεχνάμε ότι χωρίς ρίσκο δεν μπορείς να φτάσεις στην επιχειρηματική (και όχι μόνο) επιτυχία. Άρα πρέπει να βάλεις το ρίσκο μέσα στο «οπλοστάσιο» σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 15 =