αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτό είναι το βιβλίο για την Τεχνητή Νοημοσύνη που πρέπει να διαβάσεις, σύμφωνα με τον Elon Musk

Αυτό είναι το βιβλίο για την Τεχνητή Νοημοσύνη που πρέπει να διαβάσεις, σύμφωνα με τον Elon Musk

O Elon Musk δεν είναι απλά ένας πετυχημένος επιχειρηματίας και δισεκατομμυριούχος. Είναι και ένας άνθρωπος μέσα στις νέες τεχνολογίες.

Ο ίδιος προτείνει ένα βιβλίο που σχετίζεται με την Τεχνητή Νοημοσύνη και πρέπει να το διαβάσουν όλοι. Είναι το “Our Final Invention” του συγγραφέα James Barrat. Πρόκειται για ένα βιβλίο που μιλά για το πως θα επηρεάσει η Τεχνητή Νοημοσύνη την ζωή μας στο μέλλον. Αλλά και τι κίνδυνοι ίσως θα προκύψουν.

Κατά καιρούς ο Musk έχει εκφράσει την ανησυχία του για την συγκεκριμένη τεχνολογία. Το 2017 βρέθηκε στο World Government Summit, στο Ντουμπάι. Με αφορμή το λανσάρισμα της Tesla στα Αραβικά Εμιράτα. Εκεί εξήγησε το σκεπτικό του, σε σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον του ανθρώπου. «Με την πάροδο των ετών, πιστεύω θα δούμε μια συγχώνευση μεταξύ της βιολογικής νοημοσύνης και της τεχνητής νοημοσύνης» είπε ο Musk. Σημειώνοντας, ότι αυτή είναι η λύση, έτσι ώστε ο άνθρωπος να έχει ουσιαστικό ρόλο, όταν η τεχνητή νοημοσύνη αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Σε αντίθετη περίπτωση, θα είμαστε αχρείαστοι.

Όπως εξήγησε, πρέπει να δουλέψουμε πάνω στην επικοινωνία με τις μηχανές. «Αυτή τη στιγμή, οι υπολογιστές μπορούν να επικοινωνούν με τρισεκατομμύρια bits το δευτερόλεπτο. Ενώ οι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνούν με τις μηχανές -κυρίως πληκτρολογώντας- με 10 bits ανά δευτερόλεπτο» είπε ο Musk.

Όπως εκτιμά, θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο, έτσι ώστε να επικοινωνούμε με τη σκέψη. Άρα με πολύ πιο γρήγορο τρόπο από ότι το κάνουμε σήμερα. Εξέφρασε μάλιστα τον φόβο του για την «βαθιά τεχνητή νοημοσύνη» η οποία πηγαίνει πέρα από τα οχήματα χωρίς οδηγό. Όπως είπε, αυτή η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι «πιο έξυπνη και από τον εξυπνότερο άνθρωπο στη Γη». Χαρακτηρίζοντας μάλιστα την εν λόγω τεχνολογία ως μια «επικίνδυνη κατάσταση».

Αν πάντως δεν θες να μάνεις μόνο για την Τεχνητή Νοημοσύνη, στο παρακάτω βίντεο θα δεις συνολικά 15 βιβλία που προτείνει ο Elo Musk.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + eight =