αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτό δεν το έχουμε ξανά δει: Πως είναι το ιδανικό σχολείο σύμφωνα με τον Elon Musk (και ήδη έχει ξεκινήσει πειραματικά)

Αυτό δεν το έχουμε ξανά δει: Πως είναι το ιδανικό σχολείο σύμφωνα με τον Elon Musk (και ήδη έχει ξεκινήσει πειραματικά)

Ο Elon Musk φαίνεται ότι δημιούργησε ένα νέο είδος σχολείου που προτιμά τα φλογοβόλα και τα ρομπότ αντί για τις παραδοσιακές τάξεις.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο Musk έχει «τρέξει» ένα πειραματικό μη κερδοσκοπικό σχολείο που ονομάζεται Ad Astra στην έδρα της εταιρείας SpaceX στο Χόθορν της Καλιφόρνια, όπως αποκάλυψε η Arstechnica την περασμένη εβδομάδα. Ο Musk ξεκίνησε το σχολείο αφότου πήρε όλους τους γιους του από τα ιδιωτικά σχολεία του Λος Άντζελες όπου πήγαιναν και προσέλαβε έναν από τους δασκάλους του γιου του ως διευθυντή.

Και όπως συμβαίνει συνήθως με τον Musk, το σχολείο που ίδρυσε δεν μοιάζει καθόλου με ό,τι ξέρατε μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Ars, τα παιδιά δουλεύουν μαζί σε ομάδες και διερευνούν μη παραδοσιακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της ρομποτικής και του χειρισμού της τεχνητής νοημοσύνης. Δεν δίνονται βαθμοί στους μαθητές και αν στα παιδιά δεν αρέσει μια συγκεκριμένη τάξη που έχουν επιλέξει, μπορούν απλά να μην συμμετέχουν.

Η Ars αναφέρει ότι υπάρχουν λιγότεροι από 40 μαθητές στο σχολείο, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών του Musk. Οι άλλοι μαθητές είναι παιδιά εργαζομένων της SpaceX και άλλων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Λος Άντζελες.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το σχολείο φαίνεται να εστιάζει την εκπαίδευσή του στις σπουδές STEM (επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανολογίας και μαθηματικών). Όμως, σε αντίθεση με άλλα σχολεία, δεν διδάσκει μουσική και αθλήματα, και τα φιλολογικά μαθήματα είναι απλώς μία …υποσημείωση στο πρόγραμμα σπουδών. Ο λόγος; Ο Musk πιστεύει ότι είναι πιο σημαντικό για τα παιδιά να μάθουν άλλα αντικείμενα, εφόσον οι υπολογιστές θα μπορούν να αναλάβουν το καθήκον της μετάφρασης της γλώσσας στο μέλλον.

Στη θέση της παραδοσιακής εκπαιδευτικής διαδικασίας βρίσκουμε μια τάξη που ασχολείται με τα ηθικά και πολιτικά ερωτήματα που αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη – ένα θέμα που ανησυχεί βαθύτατα τον Musk. Οι μαθητές καλούνται επίσης να εφαρμόσουν μια ποικιλία τεχνολογιών, όπως τα ρομπότ και τα μετεωρολογικά μπαλόνια. Και όταν οι μαθητές ζήτησαν να εφαρμόσουν την ηλεκτρομαγνητική παλμική τεχνολογία, το σχολείο το δέχτηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Προς το παρόν, το Ad Astra δέχεται μόνο μαθητές ηλικίας 7 έως 14 ετών. Και επειδή δύο από τους γιους του Musk πρόκειται να πάνε σε παραδοσιακά λύκεια το επόμενο έτος, υπάρχουν κάποιες ανησυχίες για το μέλλον του σχολείου, σύμφωνα με την Ars.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι το Ad Astra παραμένει μια ελκυστική επιλογή για κάποιους. Πέρυσι, περίπου 400 οικογένειες διεκδίκησαν τις μόλις 12 ανοιχτές θέσεις μαθητών στο σχολείο του Musk.

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × four =