αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος που έχω κάνει»: Ο Bill Gates μίλησε για την μεγάλη χαμένη ευκαιρία

«Αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος που έχω κάνει»: Ο Bill Gates μίλησε για την μεγάλη χαμένη ευκαιρία

Μπορεί κάποιος να τα κάνει… όλα σωστά; Μάλλον όχι. Ακόμα κι αν αυτός ο κάποιος, είναι ο Bill Gates. Ο ίδιος αποκάλυψε σε συνέντευξη του το μεγαλύτερο λάθος που έχει κάνει. Και το οποίο κόστισε στην Microsoft πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.

Οπως παραδέχθηκε και ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε, ήταν η αποτυχία να φέρει το λογισμικό των Windows στα smartphones και να είναι ο μόνος ανταγωνιστής της Apple, μια θέση που ανήκει πλέον στην Google και το Android, που διαθέτει αδιαμφισβήτητα την πρωτοκαθεδρία.

«Στον κόσμο του software, ειδικά για πλατφόρμες, μιλάμε για αγορές όπου ο νικητής τα παίρνει όλα» είπε ο Gates σε πρόσφατη συνέντευξή του.

«Οπότε το μεγαλύτερο λάθος που έκανα ποτέ ήταν είχε ως αποτέλεσμα η Microsoft να μη βρεθεί εκεί που είναι το Android». Η εταιρεία του Γκέιτς είχε βγάλει το δικό της λειτουργικό για φορητές συσκευές, το Windows Mobile, από το 2000, η Apple κυκλοφόρησε το iPhone το 2007 και ακολούθησε το Android από τη Google το 2008.

Όπως πρόσθεσε ο αμερικανός μεγιστάνας, η Microsoft έμεινε πίσω από την Apple και τη Google καθώς τότε η εταιρεία είχε εμπλακεί σε έναν δικαστικό αγώνα για θέματα antitrust, κάτι που λειτούργησε ως αντιπερισπασμός, επισημαίνοντας επίσης ότι είχαν γίνει λάθη ως προς το πώς επέλεξε το προσωπικό που εργαζόταν στον τομέα των φορητών συσκευών. «Ξέραμε πως τα κινητά θα γίνονταν πολύ δημοφιλή, οπότε κάναμε τα Windows Mobile. Δεν γίναμε το κυρίαρχο λειτουργικό για φορητές συσκευές για πολύ λίγο» είπε.

«Αποσπάστηκε η προσοχή μας κατά τη δίκη antitrust. Δεν βάλαμε τους καλύτερους δυνατούς ανθρώπους να δουλέψουν. Οπότε είναι το μεγαλύτερο λάθος που έκανα όσον αφορά σε κάτι που ήταν εντελώς εντός των δυνατοτήτων μας. Ήμασταν ξεκάθαρα η εταιρεία που θα έπρεπε να το έχει επιτύχει- και δεν το κάναμε», παραδέχθηκε. Ο Gates σημείωσε πως αυτό το λάθος πιθανότατα στοίχισε δισεκατομμύρια δολάρια στην Microsoft, που έχασε την ευκαιρία να γίνει η κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας όλων των εποχών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =