αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός ο CEO κάνει πάντα μια συγκεκριμένη «ανοιχτή» ερώτηση στους υποψηφίους για μια θέση εργασίας

Αυτός ο CEO κάνει πάντα μια συγκεκριμένη «ανοιχτή» ερώτηση στους υποψηφίους για μια θέση εργασίας

Έχουμε συζητήσει πολλές φορές για ερωτήσεις που μπορούν να γίνουν σε έναν υποψήφιο, σε μια job interview. Τώρα θα δούμε μια ξεχωριστή περίπτωση. Ο Matt Kaness, CEO του online brand που πουλά vintage ρούχα, ModCloth, ακολουθεί μια λίγο διαφορετική τακτική, όπως διαβάζουμε στο World Economic Forum.

O ίδιος κάνει κάθε job interview στην εταιρία 350 ατόμων που διαχειρίζεται. Όλοι οι υποψήφιοι έχουν περάσει από έναν βασικό έλεγχο πριν, έτσι όταν έρχεται η ώρα της συνέντευξης πρέπει να πουν κάτι περισσότερο από την επαγγελματική τους εμπειρίας. «Προσπαθώ πραγματικά να καταλάβω τα κίνητρα τους», λέει ο CEO. Και εξηγεί την ερώτηση που τους κάνει πάντα.

«Είναι μια αρκετά ανοιχτή μορφή. Ξεκινώ κάθε συζήτηση, κάθε συνέντευξη, με την ερώτηση: ‘Λοιπόν, καταλαβαίνω ότι μιλάμε για μια ευκαιρία. Τι νομίζετε;’», σημειώνει ο Matt Kaness.

Εξηγεί ότι αυτή η ανοιχτή ερώτηση δίνει πραγματικά την ευκαιρία στους ανθρώπους να εμφανίσουν την προσωπικότητά τους, στην απάντησή τους. Δεν το κάνουν όλοι. Μερικοί άνθρωποι λένε απλά ένα «ναι» και μετά σιωπούν. Άλλοι είναι πιο αναλυτικοί. Και εξηγούν τις ενδεχόμενες ευκαιρίες για τους ίδιους και την εταιρία.

Ο CEO δεν ψάχνει συγκεκριμένη απάντηση. Θέλει να αποκτήσει μια πιο καλή εικόνα για τον εκάστοτε υποψήφιο. Και να δει αν τεριάζει με την κουλτούρα της εταιρίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + three =