αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός ο CEO θέλει να σχολάνε νωρίς οι εργαζόμενοι του. Το ίδιο κάνουν οι leaders λίγο πριν, και το φωνάζουν

Αυτός ο CEO θέλει να σχολάνε νωρίς οι εργαζόμενοι του. Το ίδιο κάνουν οι leaders λίγο πριν, και το φωνάζουν

Είναι δεδομένο, ότι οι σπουδαίοι leaders σέβονται τον χρόνο των εργαζομένων τους. Και όχι μόνο τον χρόνο που παιρνούν μέσα στον εργασιακό χώρο. Όλοι πρέπει να έχουν ζωή και εκτός γραφείου. Άρα λοιπόν δεν πρέπει να ξοδεύουν όλη την ημέρα τους στη δουλειά. Υπάρχει ένας CEO που έχει πάει αυτό το μοντέλο… σε άλλο επίπεδο. Εφαρμόζοντας μια ιδιαίτερη τακτική.

Πρόκειται για τον CEO της PepsiCo Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας. Ο Robbert Rietbroek εφαρμόζει την τακτική «Leaders Leaving Loudly», όπως διαβάζουμε στο inc.com. Και είναι αυτό ακριβώς που καταλαβαίνεις. Δηλαδή, οι leaders μέσα στην εταιρία αποχωρούν νωρίς και το λένε δυνατά. Έτσι ώστε να αισθανθούν και οι εργαζόμενοι άνετα, για να πράξουν το ίδιο.

«Αυτό που έχω μάθει εδώ και 16 χρόνια ως πατέρας δύο παιδιών είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να εξισορροπηθούν οι εργασιακές και οικογενειακές δεσμεύσεις», λέει ο CEO.

Και συμπληρώνει: «Έτσι, αν στις 16:00 θέλω να πάω να πάρω τις κόρες μου, θα φροντίσω να πω στους ανθρώπους γύρω μου, ‘θα πάρω τα παιδιά μου’. Αν είναι ΟΚ για το αφεντικό, θα είναι ΟΚ για τους εργαζομένους μεσαίας κλίμακας ή αυτούς που έχουν προσληφθεί πρόσφατα». Κάπως έτσι, έχει δημιουργηθεί ένα πολύ ευχάριστο κλίμα μέσα στην εταιρία. Η δυνατότητα που δίνει ο CEO, δεν αποτελεί δικαιολογία για μακροχρόνιες απουσίες ή για να φεύγει κάποιος κάθε ημέρα, απλά για να… γλυτώσει δουλειά.

Αντίθετα, με αυτό τον τρόπο οι υπεύθυνοι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν ζωή εκτός γραφείου, χωρίς να την «κρύβουν» όταν είναι στο γραφείο. Όλοι μιλούν ανοιχτά, χωρίς να φοβούνται. Πιστεύετε ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο σε ελληνικές εταιρίες;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =