αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός ο CEO έχει «σηκώσει» 244 εκατ. δολάρια. Και παραθέτει ένα απλό tip για να γίνεις πιο παραγωγικός

Αυτός ο CEO έχει «σηκώσει» 244 εκατ. δολάρια. Και παραθέτει ένα απλό tip για να γίνεις πιο παραγωγικός

Το καθαρό νερό δεν είναι δεδομένο για όλους τους ανθρώπους πάνω στην Γη. Ειδικά σε πολλές περιοχές της Αφρικής, είναι δυσεύρετο. Εκεί ταξίδεψε το 2004 ο Scott Harrison, ως εθελοντής. «Σε αυτήν την αποστολή, ήρθα πρόσωπο με πρόσωπο με την κρίση του νερού για πρώτη φορά και με ενέπνευσε να ξεκινήσω την Charity: Water», λέει ο ίδιος. Δημιούργησε μια ΜΚΟ, το 2006.

Στόχος του, ήταν να ευαισθητοποιήσει όλους τους ανθρώπους σχετικά με το νερό, και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις έτσι ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό. Η ιδέα του Scott Harrison πήγε καλά και σε business επίπεδο. Μέχρι σήμερα έχει «σηκώσει» πάνω από 244 εκατ. δολάρια. Χρηματοδοτώντας πάνω από 22.936 water projects, σε 24 χώρες. Ενώ πάνω από 7 εκατ. άνθρωποι έλαβαν ασφαλές και καθαρό νερό.

Μιλώντας στο Entrepreneur.com, ο έμπειρος CEO δίνει το δικό του tip παραγωγικότητας. Και είναι πολύ απλό- μπορεί να το «αντιγράψει» ο καθένας.

«Να σημειώνουν τα πράγματα, έτσι ώστε να μην τα ξεχνούν», λέει ο Harrison, προς τους επιχειρηματίες.

Ο ίδιος περιγράφει και την πρώτη business ιδέα του, την οποία έκανε πράξη. Πούλαγε Χριστουγεννιάτικες κάρτες πόρτα-πόρτα. «Δεν έβγαλα πολλά χρήματα. Αλλά έμαθα το πως να χτυπάω την πόρτα αγνώστων και να είμαι χαμογελαστός», εξηγεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one − one =