αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός ο CEO έδωσε μόνιμα ρεπό τις Παρασκευές στους εργαζομένους του. Και λέει ότι το έκανε… για δικό του κέρδος

Αυτός ο CEO έδωσε μόνιμα ρεπό τις Παρασκευές στους εργαζομένους του. Και λέει ότι το έκανε… για δικό του κέρδος

Πως θα σου φαινόταν να μην δουλεύεις τις Παρασκευές; Δεν χρειάζεται να απαντήσεις. Ένα τέτοιο σενάριο μοιάζει ονειρικό. Μια startup το εφαρμόζει. Πέρυσι, η Bolt, μια startup ηλεκτρονικού εμπορίου, αποφάσισε να δοκιμάσει τα «μόνιμα ρεπό τις Παρασκευές». Ή, πιο συγκεκριμένα, μια τετραήμερη εργάσιμη εβδομάδα. Η Bolt δεν είναι η πρώτη εταιρεία που δοκίμασε κάτι τέτοιο, αλλά φαίνεται ότι η τολμηρή κίνηση της βγήκε σε καλό.

Μόλις 3 μήνες μετά την έναρξη του «πειράματος», η εταιρία έκανε την αλλαγή μόνιμη, όπως σημειώνει το inc.com. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται, εν μέρει, στο γεγονός ότι το νέο μοντέλο ήταν πολύ δημοφιλές μεταξύ των υπαλλήλων της Bolt, κάτι που φαίνεται προφανές. Ποιος δεν θα ήθελε να εργάζεται μόνο τέσσερις ημέρες την εβδομάδα για τον ίδιο μισθό που έπαιρνε και στο 5ημερο;

Ωστόσο, το ίσως πιο απρόσμενο εδώ είναι άλλο. Ο CEO της εταιρίας, Ryan Breslow, μίλησε στο CNN τώρα και είπε ότι η εταιρία έλαβε την απόφαση για μόνιμα ρεπό τις Παρασκευές για… το δικό της κέρδος. Όπως εξήγησε ο CEO: «Πολλοί από τους υπαλλήλους μας ήρθαν σε μένα και μου είπαν “α, είναι γενναιόδωρο αυτό που κάνει η εταιρεία”. Η απάντησή μου είναι ότι αυτό το κάναμε για εμάς, επειδή πιστεύουμε ότι όχι μόνο οι εργαζόμενοι θα ήταν αφοσιωμένοι και πιο υγιείς, αλλά θα ήταν πιο παραγωγικοί στη δουλειά. Και αυτό το βλέπουμε τώρα. Βρήκαμε ότι τις 4 ημέρες που είναι εδώ, είναι συντριπτικά πιο παραγωγικοί από ότι ήταν στην παραδοσιακή πενθήμερη εβδομάδα».

Ο Breslow ήταν ειλικρινής σχετικά με τον λόγο που η εταιρία έκανε την αλλαγή. Θα ήταν εύκολο να δώσει μία «εταιρική απάντηση» και να πει ότι η εταιρία απλώς πίστευε ότι ήταν το σωστό για τους υπαλλήλους της. Αντίθετα, ο Breslow είναι ειλικρινής τονίζοντας ότι η αλλαγή είχε νόημα. Εάν η μετάβαση σε τετραήμερη εβδομάδα εργασίας σημαίνει ότι οι υπάλληλοί είναι πιο παραγωγικοί, αυτό είναι καλό για τις επιχειρήσεις. Ένας από τους λόγους που ο Breslow λέει ότι αυτό ισχύει είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις, το να είσαι στη δουλειά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι παραγωγικός. «Σε πολλές άλλες εταιρίες, βλέπουμε αυτό το θέατρο εργασίας, το οποίο έχει πολλούς ανθρώπους να εργάζονται για να δείξουν ότι εργάζονται, αντί να έχουν αντίκτυπο», λέει ο Breslow.

Τονίζοντας ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα που φέρνει ένας εργαζόμενος, και όχι το αν έχει δουλέψει 10, 40 ή 60 ώρες την εβδομάδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + two =