αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός ο 26χρονος παραιτήθηκε από τη δουλειά του, έγινε επαγγελματίας ταχυδακτυλουργός και βγάζει 78.000 δολάρια το χρόνο

Αυτός ο 26χρονος παραιτήθηκε από τη δουλειά του, έγινε επαγγελματίας ταχυδακτυλουργός και βγάζει 78.000 δολάρια το χρόνο

Όλοι μας όταν ήμασταν μικροί κοιτούσαμε με ενθουσιασμό τους ταχυδακτυλουργούς να κάνουν μαγικά κόλπα. Και αρκετοί από εμάς σκεφτόμασταν ότι θα θέλαμε να κάνουμε μία τέτοια δουλειά. Μεγαλώνοντας, διαπιστώσαμε ότι είναι δύσκολο κάποιος να κάνει ένα τέτοιο επάγγελμα και να ζει άνετα από αυτό. ‘Η μήπως όχι;

Ο Dennis Kim ήταν ένα τέτοιο παιδί που από μικρό κοίταγε τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα. Θυμάται ακόμα και την εποχή που ήταν 10 ετών, και ο αδερφός του, του έκανε τέτοια κόλπα μπροστά στα μάτια του. «Θυμάμαι ως παιδί, ξεκάθαρα, ότι ήταν ένα συναίσθημα που δεν είχα νιώσει ποτέ πριν», λέει ο Kim στο CNBC. Εξηγώντας ότι αμέσως αυτό έγινε το χόμπι του, και αφιέρωνε πολύ χρόνο.

Σήμερα, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, ο ίδιος είναι επαγγελματίας ταχυδακτυλουργός, και βγάζει 78.000 δολάρια τον χρόνο. Ναι, αυτή είναι η full time δουλειά του.

Αλλά πως έφτασε ως εδώ; Αποφάσισε να μετατρέψει το πάθος του σε επάγγελμα το 2018. Ενα χρόνο αφότου αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης στο Άμχερστ, όπου έκανε σπουδές σχετικές με την Διατροφή. Για περίπου 10 μήνες, εργαζόταν στο πεδίο των ασφαλιστικών πωλήσεων, κερδίζοντας ετήσιο μισθό περίπου στα 35.000 $.

Η δουλειά του όμως δεν τον γέμιζε. Δεν του άρεσε να ασχολείται με αριθμούς όλη την ημέρα. Και ένιωθε την δημιουργικότητα του να «εκφοβίζεται».

«Νόμιζα ότι αυτό ήταν το σωστό. Ξέρεις, βρες μία δουλειά πλήρους απασχόλησης, ακολουθήστε την εταιρική προσέγγιση», λέει. «Κοιτούσα γύρω μου και συνειδητοποιούσα ότι δεν ανήκω πραγματικά σε αυτό το περιβάλλον, παρόλο που νόμιζα ότι αυτό έπρεπε να κάνω», εξηγεί.

Ο ίδιος έτυχε να συνεργαστεί με ένα magic workshop για παιδιά, λίγους μήνες μετά την αποφοίτηση του από το πανεπιστήμιο. Αποφάσισε να εγκαταλείψει την πρωινή του δουλειά και να μπει στη μαγεία… full time. Παρά τους αρχικούς της ενδοιασμούς, η μητέρα του είδε πόσο δυσαρεστημένος ήταν στην ασφαλιστική δουλειά και τον ώθησε να κάνει το μεγάλο pivot.

O 26χρονος ξεκίνησε να χτίζει το δικό του κοινό σταδιακά. Είχε μια όλο και μεγαλύτερη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας κόλπα, ενώ δικτυωνόταν και με άλλους μάγους στο διαδίκτυο. Σύντομα έκανε one-man shows στους δρόμους της Νέας Υόρκης και σε μεμονωμένες pop-up εκδηλώσεις στην πόλη.

https://image.cnbcfm.com/api/v1/image/107014930-1644850140562-IMG_0535.JPG?v=1644850213&w=740&h=416

Τον Απρίλιο του 2019, έκλεισε μια σταθερή συνεργασία με μια εταιρεία που ονομάζεται Theory11, δουλεύοντας στις παραγωγές έξι παραστάσεων την εβδομάδα στο Nomad Hotel στο κάτω Μανχάταν. Αυτή η σταθερή συνεργασία του έδωσε τη δυνατότητα να ανθίσει.

«Πάντα ήθελα να το μοιραστώ αυτό με όσο περισσότερους ανθρώπους μπορώ, από τότε που ήμουν παιδί», λέει. «Το υπενθυμίζω στον εαυτό μου αυτό και μου φαίνεται σουρεαλιστικό μερικές φορές ότι είμαι μάγος. Αυτό είναι τρελό», σημειώνει.

Μετά ήρθε ο Covid-19. Και ο Kim έχασε σχεδόν όλες του τις συνεργασίες μέσα σε μία νύχτα. Έμενε ακόμα με τη μητέρα του, οπότε ευτυχώς δεν χρειάστηκε να πληρώσει κάποιο ενοίκιο. Άρχισε να εισπράττει επιδόματα ανεργίας και βοήθησε τη μαμά του στο εστιατόριο που είχε, αλλά ήξερε ότι έπρεπε να βρει έναν άλλο τρόπο για να βγάλει χρήματα.

Ο Kim άρχισε να δημιουργεί κόλπα ειδικά για τα social media, σε αντίθεση με τις εκδηλώσεις που έκανε ως τότε. Πλέον όλα γίνονταν… από τον υπολογιστή. Μέχρι τον Νοέμβριο του 2020, μπόρεσε να κερδίσει ξανά εισόδημα μέσω μιας virtual εκπομπής που έκανε σε συνεργασία με το Theory11.

Τώρα, επιστρέφει στις εβδομαδιαίες εμφανίσεις του στο Nomad Hotel, ενώ παράλληλα κάνει τα σόου του σε ιδιωτικές εκδηλώσεις, όπως γενέθλια, γάμους και εταιρικές μαζώξεις. Κερδίζει επίσης εισόδημα δημιουργώντας original μαγικά κόλπα. Τα καταγράφει και αν άλλοι μάγοι θέλουν να τα μάθουν, του πληρώνουν ένα χρηματικό ποσό για να έχουν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό βίντεο online.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − seven =