αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός ο 25χρονος παράτησε το πανεπιστήμιο και σήμερα είναι ο νεότερος δισεκατομμυριούχος του πλανήτη

Αυτός ο 25χρονος παράτησε το πανεπιστήμιο και σήμερα είναι ο νεότερος δισεκατομμυριούχος του πλανήτη

O lexandr Wang ακολούθησε την δική του ιδιαίτερη διαδρομή προς την επιτυχία. Όπως σημειώνει το Forbes, oι γονείς του ήταν φυσικοί που εργάζονταν σε projects όπλων για τον στρατό. Τώρα ο νεαρός επιχειρηματίας κάνει κάτι παρόμοιο: Η tech εταιρεία του με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, Scale AI, έχει ήδη υπογράψει τρία συμβόλαια αξίας περίπου 350 εκατομμυρίων δολαρίων και πάνω, ανάλογα με τις ανάγκες της κυβέρνησης, για να βοηθήσει την Πολεμική Αεροπορία και τον Στρατό των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τεχνητή νοημοσύνη. Αρκετά εντυπωσιακό για έναν 25χρονο.

Η τεχνολογία της Scale αναλύει δορυφορικές εικόνες πολύ πιο γρήγορα από τους ανθρώπινους αναλυτές για να προσδιορίσει πόση ζημιά προκαλούν οι ρωσικές βόμβες στην Ουκρανία. Είναι χρήσιμο όχι μόνο για τον στρατό. Περισσότερες από 300 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των General Motors και Flexport, χρησιμοποιούν την τεχνολογία της Scale, για να πάρουν πληροφορίες από data όπως για παράδειγμα από αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα ή από εκατομμύρια έγγραφα.

Ο Wang ξεκίνησε την εταιρία όταν ήταν 19 ετών.

«Κάθε κλάδος έχει στα χέρια του τεράστιες ποσότητες data. Ο στόχος μας είναι να τους βοηθήσουμε να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητες των δεδομένων αυτών και να δώσουν ώθηση στις επιχειρήσεις τους με την τεχνητή νοημοσύνη», λέει ο ίδιος.

Έπειτα από έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 325 εκατ. δολαρίων, η Scale AI αποτιμάται στα 7,3 δισ. δολάρια. Ο Wang, που διατηρεί το 15% της εταιρείας, έχει περιουσία 1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes. Καθιστώντας τον, τον νεότερο αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο στον κόσμο (Ο επόμενος νεότερος είναι ο Pedro Franceschi, ο 25χρονος Βραζιλιάνος συνιδρυτής της εταιρείας πιστωτικών καρτών Brex).

Ως μαθητής, ήταν καλός στα μαθηματικά. Στα 17 του, εργαζόταν ήδη full-time ως προγραμματιστής στη διάσημη πλατφόρμα Quora, όπου γνώρισε το μετέπειτα συνιδρυτή της Scale, Lucy Guo. Έκανε μια γρήγορη… παράκαμψη στο MIT για να σπουδάσει machine learning και ξεκίνησε τη Scale με τον Guo το καλοκαίρι μετά την πρώτη του χρονιά, με μια επένδυση από το Y Combinator.

«Είπα στους γονείς μου ότι θα ήταν κάτι που έκανα για το καλοκαίρι», λέει ο Wang αναφερόμενος στο project του. «Προφανώς, δεν επέστρεψα ποτέ στο πανεπιστήμιο», συμπληρώνει. Ναι, άφησε τις σπουδές του για να μπει full στο project του. Η συνέχεια μάλλον τον δικαίωσε.

FO061422_072-16x9

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + five =