αρχικηVIRALΑυτός ο πύργος υπάρχει στην Αθήνα. Και ανοίγει για ξεναγήσεις

Αυτός ο πύργος υπάρχει στην Αθήνα. Και ανοίγει για ξεναγήσεις

Τι θα έλεγες να περιπλανηθείς σε έναν ιστορικό πύργο; Όχι, δεν χρειάζεται να πας… σε άλλη χώρα. Ο πύργος που βλέπεις στις φωτογραφίες υπάρχει στην Αθήνα. Και τώρα ανοίγει για ξεναγήσεις. Είναι ο Πύργος Βασιλίσσης, και βρίσκεται στο Πάρκο Αντώνη Τρίτση στο Ίλιον.

Το κτήμα στο οποίο βρίσκεται, συνολικής έκτασης 2.500 στρεμμάτων, αγοράστηκε από το πρώτο βασιλικό ζεύγος της Ελλάδας, τον Όθωνα και την Αμαλία, με σκοπό τη δημιουργία ενός πρότυπου κέντρου γεωργίας και κτηνοτροφίας. Στους έξι φυσικούς λόφους μάλιστα που προϋπήρχαν η Αμαλία έδωσε εντολή να προστεθεί ένας έβδομος, τεχνητός.

Ο σημερινός πύργος χτίστηκε στη θέση ενός παλαιότερου, σε γοτθικό ρυθμό, στο πρότυπο του βαυαρικού πύργου όπου είχε γεννηθεί ο Όθωνας. Μετά τον θάνατο του Όθωνα, το κτήμα με τον πύργο πουλήθηκε στην οικογένεια Γεωργίου Παχή και στη συνέχεια στην οικογένεια Σερπιέρη. Η τελευταία, με νόμο του μεσοπολέμου που απαγόρευε τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, αναγκάστηκε να παραχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης στο Ελληνικό Δημόσιο, κρατώντας μόνο 250 στρέμματα, μέσα στα οποία βρίσκεται και ο Πύργος Βασιλίσσης. Το υπόλοιπο κτήμα αποτελεί σήμερα το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης.

Ο Πύργος ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό μόνο σε οργανωμένες ξεναγήσεις, για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε και να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλ. 210 2313607 ή στο info@pyrgosvasilissis.gr. Κάθε ξενάγηση διαρκεί συνολικά 2,5 ώρες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + 7 =