αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός ο άνθρωπος παραιτήθηκε από τη δουλειά του στα 37 του έχοντας στην άκρη 1,2 εκατ. δολάρια. Μετά από δύο χρόνια ξεκίνησε πάλι να δουλεύει

Αυτός ο άνθρωπος παραιτήθηκε από τη δουλειά του στα 37 του έχοντας στην άκρη 1,2 εκατ. δολάρια. Μετά από δύο χρόνια ξεκίνησε πάλι να δουλεύει

Είναι ίσως ένα… όνειρο που έχουν πολλοί άνθρωποι: Να βγουν στη σύνταξη γρήγορα, έχοντας πολλά χρήματα στην άκρη, και έτσι να ζήσουν την ζωή που θέλουν, απαλλαγμένοι από επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Ο Francis το έκανε. Και λέει κάτι απρόσμενο: Όλο αυτό μάλλον… δεν είναι τόσο καλή ιδέα.

Σήμερα είναι 42 ετών. Κατάφερε να παραιτηθεί από την δουλειά του έχοντας πολλά χρήματα στην άκρη, αλλά όπως λέει μια ζωή χωρίς δουλειά δεν είναι αυτό που θέλουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Είναι ένα μάθημα που ανακάλυψε ο ίδιος σε ηλικία 37 ετών το 2017.

«Δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι θέλουν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα. Νομίζω ότι αυτό που θέλουν οι περισσότεροι είναι ένα κενό. Είναι δυσαρεστημένοι με την καριέρα τους και θέλουν να πάρουν μία μεγάλη άδεια. Ίσως ένα ή δύο χρόνια», εξηγεί στο CNBC.

Η δυσαρέσκεια οδήγησε και τον ίδιο να εγκαταλείψει τη δουλειά του ως ηλεκτρολόγος μηχανικός όπου είχε μισθό 120.000 $ τον χρόνο, συν 30.000 έως 60.000 $ σε equity και μπόνους. Αλλά ο Francis περιγράφει τη ζωή χωρίς δουλειά ως «πραγματικά βαρετή».

Παράτησε τη δουλειά του το 2017 με 1,2 εκατομμύρια δολάρια σε αποταμιεύσεις και επενδύσεις. Η στρατηγική του για να φτάσει σε πρόωρη συνταξιοδότηση ήταν βασισμένη στο εξής: Να ξοδεύει όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα.

Το πρώτο βήμα ήταν να εξοφλήσει το στεγαστικό δάνειο του σπιτιού του, το οποίο κόστιζε 22.000 δολάρια το χρόνο. Παράλληλα, προσπάθησε να περικόψει τις δαπάνες του όπου μπορούσε. «Εκανα πολλές κινήσεις για να εξοικονομήσω χρήματα και να κάνω τα έξοδά μου όσο το δυνατόν χαμηλότερα», λέει ο Francis.

Το υπόβαθρό του ως ηλεκτρολόγος μηχανικός τον βοήθησε να μειώσει και τις δαπάνες του νοικοκυριού. Τοποθέτησε τον δικό του θερμοσίφωνα και έφτιαξε την πόρτα του γκαράζ του όταν χάλασε η παροχή ρεύματος. Κατασκεύασε επίσης ένα σύστημα ηλιακών πάνελ στην αυλή του σπιτιού του που παρέχει δωρεάν μία ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας.

«Ποτέ δεν καλώ έναν τεχνίτη, επειδή είμαι ο τεχνίτης», λέει. «Όλες οι συσκευές μου είναι πολύ παλιές γιατί δεν χαλάνε ποτέ. Αν χαλάσουν, τις επιδιορθώνω και είναι σαν καινούργιες» εξηγεί.

Τελικά τα κατάφερε. Βγήκε στην σύνταξη με πολλά χρήματα στην άκρη. Αλλά στην συνέχεια βρέθηκε μπροστά σε κάτι… απρόσμενο. Μετά από δύο χρόνια πρόωρης συνταξιοδότησης, κατά τη διάρκεια των οποίων απολάμβανε το ρεπό του από τη δουλειά και ταξίδευε, ο Francis ήρθε αντιμέτωπος με την πλήξη που προειδοποιεί ότι θα βιώσουν οι περισσότεροι άνθρωποι εάν εγκαταλείψουν τη δουλειά τους σε νεαρή ηλικία. Η λύση του; Επιστροφή στη δουλειά. Στο YouTube.

Το 2019, άρχισε να εργάζεται σοβαρά για το κανάλι του στο YouTube και να αναρτά τακτικά βίντεο. Ο ίδιος είχε ξεκινήσει το BeatTheBush το 2013. Ενα κανάλι που εστιάζει κυρίως σε οικονομικές συμβουλές.

«Τώρα δεν αποκαλώ τον εαυτό μου «συνταξιούχο» γιατί εργάζομαι full-time στο YouTube», λέει ο Francis, και συμπληρώνει: «Θα ήθελα να ρίξω πολύ περισσότερη δουλειά σε αυτό και να το μεγαλώσω… Νομίζω ότι είναι ένα έργο σε εξέλιξη».

Σήμερα το κανάλι του έχει 362 χιλ. subscribers, του φέρνει καλά έσοδα, και σίγουρα δεν τον κάνει να βαριέται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 6 =