αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός είναι ο ορισμός της επιτυχίας, σύμφωνα με τον business γκουρού Tim Ferriss (και δεν έχει να κάνει με τα χρήματα)

Αυτός είναι ο ορισμός της επιτυχίας, σύμφωνα με τον business γκουρού Tim Ferriss (και δεν έχει να κάνει με τα χρήματα)

Για τον Tim Ferriss έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Είναι ένας best seller συγγραφέας και διάσημος business γκουρού. Ο οποίος φυσικά έχει γίνει και πολύ πλούσιος μέσα από την δουλειά του όλα αυτά τα χρόνια.

Αλλά ακόμα και αυτός έχει κάνει… τα λάθη του κατά τη διάρκεια της διαδρομής του. Όπως έχει παραδεχτεί σε συνέντευξη του, κάποτε κυνηγούσε τους λάθος στόχους. Ο ίδιος έχει γράψει το best-seller «The 4-Hour Workweek». Μέσα από αυτό το βιβλίο «ο στόχος ήταν να παράσχουμε μια εργαλειοθήκη για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης ανά ώρα», όπως έχει εξηγήσει. Άλλωστε, για παρόμοια θεματολογία έχει γράψει ο Tim Ferriss και σε άλλα βιβλία του.

Όμως, παρά τη συγγραφή όλων αυτών των βιβλίων, ο Ferriss παρατήρησε ότι ενώ ήταν πιο πλούσιος, πιο έξυπνος και πιο υγιής, δεν ήταν αισθητά πιο ευτυχισμένος. «Παρόλο που είχα πετύχει όλους αυτούς τους στόχους, δεν ήμουν ευτυχισμένος», λέει ο διάσημος business coach. Και δεν είναι μόνος. «Γνωρίζω εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους που είναι εντελώς δυστυχισμένοι», προσθέτει.

Με αυτήν την συνειδητοποίηση, ο Ferriss ξεκίνησε ένα ταξίδι μακράς διάρκειας για να ηρεμήσει τους εσωτερικούς του δαίμονες και να μάθει να είναι καλά με τον εαυτό του. Η φήμη και ο πλούτος είναι ωραία, αλλά o Ferriss κατάλαβε ότι η ηρεμία του μυαλού είναι αυτό που πραγματικά ορίζει την επιτυχία..

«Δεν έχει σημασία πόσα χρήματα έχετε, δεν έχει σημασία πόσο αποτελεσματικοι ή αποδοτικοί είστε. Δεν έχει σημασία ποιοι είναι οι τύποι φανταχτερών παιχνιδιών που συλλέγετε, εάν στον εσωτερικός κόσμο σας – στο εσωτερικό σας μονόλογος ή ο διάλογος σας – κυριαρχεί θυμός ή απελπισία ή απογοήτευση ή θλίψη στην πλειονότητα του χρόνου», λέει ανάμεσα σε άλλα.

Χωρίς την ηρεμία του μυαλού, τι νόημα έχουν τα πολλά χρήματα; Αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου, πως μπορείς να αγαπήσεις κάποιον άλλο; Είναι μερικά από τα ερωτήματα με τα οποία ήρθε αντιμέτωπος ο Tim Ferriss ψάχνοντας για τον ορισμό της επιτυχίας. Η επιτυχία χωρίς αυτο-αποδοχή δεν είναι καθόλου επιτυχία.

Και πως μπορείς όμως να μετρήσεις την επιτυχία σου, χωρίς να λαμβάνεις υπόψη αριθμούς, χρήματα ή… followers στο Instagram; Ο Ferriss λέει αυτό: «Πώς νιώθεις όταν ξυπνάς, και πριν πας το κρεβάτι; Και πόσο εύκολα κοιμάσαι; Η ώρα στο κρεβάτι το πρωί και το βράδυ σου λέει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις», ισχυρίζεται ο Ferriss.

Ξυπνάτε με άγχος ή είστε γεμάτοι ενέργεια; Θέλετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι ή να κρυφτείτε κάτω από τα παπλώματα; Τη νύχτα, κοιμάστε ήρεμα ή πολεμάτε συνεχώς με τα άγχη και την γκρίνια; «Θα δυσκολευόμουν να αποκαλέσω τον εαυτό μου επιτυχημένο εάν ένιωθα άγχος, φόβο, λύπη όταν είμαι στο κρεβάτι το πρωί ή πριν πάω για ύπνο», καταλήγει ο Ferriss.

Και οι περισσότεροι από εμάς μάλλον πρέπει να υιοθετήσουμε αυτό τον ορισμό της επιτυχίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 2 =