αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι startups πετυχαίνουν: Μια ενδιαφέρουσα TEDx ομιλία

Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι startups πετυχαίνουν: Μια ενδιαφέρουσα TEDx ομιλία

Αμέτρητες συζητήσεις γίνονται, για το τι χρειάζεται τελικά μια startup έτσι ώστε να φτάσει στην επιτυχία. Και σίγουρα οι πιθανές απαντήσεις είναι αρκετές. Τη δική του απάντηση σε αυτό το μεγάλο ερώτημα, προσπάθησε να δώσει ο αμερικανός επιχειρηματίας, Bill Gross. Ο ίδιος έχει επίσης δημιουργήσει την επιχειρηματική θερμοκοιτίδα Idealab, που λειτουργεί από το μακρινό 1996.

Ο γνωστός businessman έκανε την έρευνα του, σε επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην Idealab, αλλά και σε πολύ γνωστές επιχειρήσεις, όπως η Uber και η Airbnb. Και συλλέγοντας στοιχεία, από όλες αυτές τις περιπτώσεις, κατέληξε σε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα.

Ίσως τα αποτελέσματα να εκπλήξουν κάποιους. Ο πρώτος λόγος για τον οποίο πετυχαίνουν οι startups, σύμφωνα με τον Gross, δεν είναι ούτε η ομάδα (έρχεται 2η), ούτε η χρηματοδότηση (έρχεται 5η). Είναι το timing! Το πότε θα δημιουργήσει και θα αναπτύξει κάποιος μια καινοτόμο επιχείρηση, φαίνεται ότι παίζει τον κύριο λόγο, για το αν αυτή θα φτάσει στην επιτυχία. Στην τρίτη θέση της σχετική λίστας είναι η ιδέα και στην τέταρτη το business model.

Δείτε, μέσω του παρακάτω βίντεο, ολόκληρη την ομιλία του Bill Gross στο TEDx του 2015. Με ελληνικούς υπότιτλους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 1 =