αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός είναι ο αστρονομικός μισθός του Elon Musk στην Tesla

Αυτός είναι ο αστρονομικός μισθός του Elon Musk στην Tesla

Οι μέτοχοι της Tesla αποφάσισαν χτες να εγκρίνουν τη συμφωνία για το μισθολογικό πακέτο του ιδρυτή και CEO της εταιρείας, Έλον Μασκ, η οποία φτάνει το αστρονομικό ποσό των 2,6 δισ. δολαρίων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μισθολογική συμφωνία απονομής μετοχικού μερίσματος στην επιχειρηματική ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως διαβάζουμε στο Fortune Greece.

Βάσει της συμφωνίας, ο Μασκ θα πληρώνεται μόνο όταν η Tesla θα πετυχαίνει κάποιους οικονομικούς στόχους που μπορεί, για παράδειγμα, να αφορούν τις πωλήσεις ή την τιμή της μετοχής της.

Το δεκαετές πλάνο της συμφωνίας προβλέπει την απονομή του ποσού σε δόσεις. Η πρώτη δόση θα εκταμιευτεί μόλις η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας φτάσει τα 100 δισ. δολάρια. Για να λάβει ο Μασκ όλο το ποσό των 2,6 δισ., θα πρέπει η αξία της Tesla -που σήμερα βρίσκεται στα 55 δισ.- να φτάσει στα 650 δισ. δολάρια.

Η ψήφος εμπιστοσύνης των μετόχων αποτελούσε σημαντικό τεστ για την πραγματική υποστήριξη στο πρόσωπο και τις ηγετικές ικανότητες του Μασκ, με δεδομένο πως η αυτοκινητοβιομηχανία εξακολουθεί να παρουσιάζει ζημίες και να αγωνίζεται για την αύξηση της παραγωγής της.

Κάποιοι από τους σημαντικούς μετόχους είχαν δηλώσει πως θα στηρίξουν την πρόταση για το μισθό του Μασκ. Υπήρχαν, ωστόσο, και αρκετές φωνές, κυρίως συμβούλων της εταιρείας, που δήλωναν πως ήταν ένας υπερβολικά «γενναιόδωρος» μισθός.

Ο ίδιος ο Έλον Μασκ, στον οποίον ανήκει το ένα πέμπτο της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =