αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτοί που μόνιμα κλαίγονται, αυτοί που δεν βγαίνουν έξω από τα πλαίσια, και οι άλλοι: 4 «τοξικοί» άνθρωποι που πρέπει να αποφύγεις

Αυτοί που μόνιμα κλαίγονται, αυτοί που δεν βγαίνουν έξω από τα πλαίσια, και οι άλλοι: 4 «τοξικοί» άνθρωποι που πρέπει να αποφύγεις

Υπάρχει μια γνωστή φράση του business coach, Tim Ferriss, ο οποίος λέει ότι «είμαστε ο μέσος όρος των 5 ανθρώπων με τους οποίους κάνουμε περισσότερο παρέα». Το έχουμε ξανά πει: Οι άνθρωποι που έχεις γύρω σου, σε επηρεάζουν περισσότερο από ότι ίσως νομίζεις. Και όχι πάντα θετικά. Υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να σε κρατήσουν πίσω.

Δεν είναι τυχαίο, ότι μια από τις πιο συχνές συμβουλές που θα ακούσεις από πετυχημένους ανθρώπους είναι ότι πρέπει να κάνεις παρέα με τα σωστά άτομα, αν θέλεις να πάρεις την απαιτούμενη ώθηση και να φτάσεις στον στόχο σου. Να έχεις γύρω σου ανθρώπους, δηλαδή, που πιθανότατα έχουν φτάσει εκεί που θέλεις να φτάσεις και εσύ. ‘Η μπορούν να σε στηρίξουν κατά τη διάρκεια της διαδρομής σου.

Από την άλλη, πρέπει να κρατήσεις αποστάσεις από κάποιους «τοξικούς» ανθρώπους. Για αυτούς θα μιλήσουμε τώρα. Εδώ είναι οι 4 τύποι που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις.

1# Οι «κλαψιάρηδες». Θα τους δεις παντού γύρω σου. Ειδικά στην Ελλάδα της κρίσης. Είναι αυτοί που γκρινιάζουν για την δουλειά τους ή για την ζωή τους γενικότερα. Αλλά ποτέ δεν κάνουν κάτι για να αλλάξουν τα δεδομένα. Συχνά προσπαθούν να μεταφέρουν τα αρνητικά τους συναισθήματα και σε άλλους.

2# Αυτοί που δεν βγαίνουν ποτέ έξω από τα πλαίσια. Αγαπημένες τους φράσεις είναι π.χ. το «μα έτσι γινόταν πάντα» ή «αυτό κάνουν όλοι». Δεν ρισκάρουν ποτέ να βγουν έξω από τα παραδοσιακά πλαίσια. Γενικώς, δεν ρισκάρουν σχεδόν ποτέ.

3# Αυτοί… που τους χρωστάνε. Θα τους ακούσεις να λένε ότι η ζωή τους… χρωστάει κάτι. Πρέπει να είναι πετυχημένοι χωρίς καν να εργαστούν. Γιατί είναι τόσο καλοί που δεν χρειάζεται να το αποδείξουν. Αυτή η κατηγορία ανθρώπων συνήθως δεν κάνει πράξεις, αλλά μένει μόνο στις ωραίες θεωρίες.

4# Οι μόνιμοι επικριτές. Θα ακούσουν τα πλάνα και τα μεγάλα όνειρα σου. Αλλά είναι πάντα οι πρώτοι που θα σου πουν ότι «δεν γίνεται». Η λύση; Μην μοιράζεσαι τα πλάνα σου με αυτούς τους ανθρώπους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − fourteen =