αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Αυτοί που αλλάζουν τον κόσμο, έχουν ένα κοινό: Καταρχήν, προσπαθούν»: 6+1 σοφές φράσεις από τον άνθρωπο που έφτιαξε το Instagram

«Αυτοί που αλλάζουν τον κόσμο, έχουν ένα κοινό: Καταρχήν, προσπαθούν»: 6+1 σοφές φράσεις από τον άνθρωπο που έφτιαξε το Instagram

O Kevin Systrom κατέγραψε την δική του ανατρεπτική διαδρομή προς την επιτυχία. Είναι ο άνθρωπος που κάποτε θεωρούνταν… loser, και στην συνέχεια έφτιαξε το Instagram. Λίγο πριν το 2006, γνώρισε τον μετέπειτα ιδρυτή του Twitter, Jack Dorsey, σε μια μικρότερη εταιρία, την Odeo. Όπου οι δυο τους εργάζονταν μαζί. Παραιτήθηκε όμως από εκεί αρκετά γρήγορα, οι δρόμοι των δύο ανδρών χώρισαν και ο ίδιος έμεινε να παρακολουθεί την… εκτόξευση του Twitter, όπως συνέβη λίγο αργότερα.

Πέρασε επίσης από την Google, αλλά ούτε εκεί εκτόξευσε την καριέρα του. Εργάστηκε και στην Nextstop, μια μικρή ταξιδιωτική startup, η οποία στην συνέχεια εξαγοράστηκε από το Facebook. Ακόμα και εκεί όμως, ο Kevin Systrom κατάφερε να κάνει… τη λάθος επιλογή, αφού αποχώρησε από την Nextstop πριν αυτή εξαγοραστεί και μπουν χρήματα στα ταμεία της.

Στην συνέχεια έφτιαξε το Instagram, αυτό «εκτοξεύτηκε» και εξαγοράστηκε από το Facebook προς 1 δισ. δολάρια. Πρόσφατα, ο Kevin Systrom αποχώρησε από το Instagram όπως και ο έτερος συνιδρυτής της πλατφόρμας- με τις πληροφορίες να κάνουν για διαφωνίες με την πλευρά Ζούκερμπεργκ.

Κατά την διάρκεια της διαδρομής του, ο Kevin Systrom έχει πει αρκετές ενδιαφέρουσες φράσεις. Το It’s Possible θυμάται 7 από αυτές.

1#Κάνε αυτό που αγαπάς, και κάνε το καλά. Αυτό είναι πιο σημαντικό από κάθε μέτρηση.

2# Αν εστιάσεις στο να δημιουργήσεις μια σπουδαία εμπειρία για τον καθένα, θα γίνεις σπουδαίος.

3# Ένα κοινό που έχουν όλοι οι άνθρωποι που αλλάζουν τον κόσμο, είναι ότι καταρχήν προσπαθούν.

4# Τα καλά προϊόντα, πωλούνται.

5# Αν έχεις μια ιδέα, ξεκίνα σήμερα. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να το κάνεις.

6# Κάποτε, κάποιος μου περιέγραψε την επιχειρηματικότητα ως μια σειρά από ευχάριστα ατυχήματα.

7# Το mobile έχει δημιουργήσει μια τελείως διαφορετική δυναμική, στη δημιουργία εφαρμογών. Κάθεσαι σε ένα μπαρ, ο φίλο σου βγάζει φωτογραφίες και εσύ τον ρωτάς ποια εφαρμογή χρησιμοποιεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + fifteen =