αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Αυτοί που ακόμα βρίσκουν δικαιολογίες»: 6+1 τύποι ανθρώπων από τους οποίους πρέπει να μείνεις μακριά

«Αυτοί που ακόμα βρίσκουν δικαιολογίες»: 6+1 τύποι ανθρώπων από τους οποίους πρέπει να μείνεις μακριά

O business γκουρού, Tim Ferriss, το είχε εξηγήσει πολύ καλά: «Είσαι ο μέσος όρος των 5 ανθρώπων με τους οποίους συνδέεσαι περισσότερο», έχει πει ο διάσημος coach.

Όπως εξήγησε, υπάρχει ένας «νόμος των μέσων όρων». Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι το αποτέλεσμα οποιασδήποτε κατάστασης, είναι ο μέσος όρος όλων τον αποτελεσμάτων που περιλαμβάνει αυτή. Κάπως έτσι, είναι και με τους ανθρώπους. Μπορεί να μιλάμε με πολλά άτομα, όμως τα 5 με τα οποία κάνουμε περισσότερο παρέα, είναι αυτά που επηρεάζουν τις αποφάσεις μας και τον τρόπο σκέψης μας.

Ο Tim Ferriss αποκάλυψε μάλιστα, όπως διαβάζουμε στο Business Insider, ότι έμαθε για αυτόν τον «νόμο», όταν ήταν μόλις 15-16 ετών. Από τότε, τον έχει πάντα στο μυαλό του και λαμβάνει τις κατάλληλες αποφάσεις για το ποιους θα έχει δίπλα του. Ενώ ανά κάποια χρονικά διαστήματα, κάνει τις αλλαγές που θεωρεί ότι θα τον ωφελήσουν.

Άρα πρέπει να έχεις τους σωστούς ανθρώπους γύρω σου. Στο παρακάτω γράφημα θα δεις τους 7 τύπους ανθρώπους από τους οποίους πρέπει να μείνεις μακριά. Αυτοί που αναβάλουν συνεχώς, λένε δικαιολογίες, και ζουν στο παρελθόν δεν έχουν θέση δίπλα σου. Έχουν μόνο αρνητική ενέργεια να σου μεταδώσουν.

https://ih0.redbubble.net/image.290517540.5930/flat,1000x1000,075,f.u6.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 16 =