αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτοί που έχουν το «άγγιγμα του Μίδα»: Οι κορυφαίοι επενδυτές του πλανήτη σύμφωνα με το Forbes

Αυτοί που έχουν το «άγγιγμα του Μίδα»: Οι κορυφαίοι επενδυτές του πλανήτη σύμφωνα με το Forbes

Το Forbes δημοσίευσε τη νέα ετήσια “Λίστα του Μίδα”. Η εν λόγω λίστα καταρτίζεται σε συνεργασία με την TrueBridge Capital Partners, και αποτελεί τo Τop-100 των κορυφαίων επενδυτών στον τεχνολογικό κλάδο.

Στο Νο1 της λίστα βρίσκεται για πρώτη φορά ο συνεργάτης της Andreessen Horowitz, Chris Dixon, ο δύο φορές “βασιλιάς των crypto”, ο οποίος σκαρφάλωσε έξι θέσεις χάρη στις επενδύσεις της εταιρείας του στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase και σε ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει το αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο Uniswap και τη δημιουργό του NBA Top Shot, Dapper Labs. Ο Dixon συγκαταλέγεται στα 12 μέλη της “Λιστας” που επένδυσαν στην Coinbase, αλλά είναι ο μόνος που το έκανε -μέσω της εταιρείας του- 15 φορές! Από έναν γύρο χρηματοδότησης το 2013 έως την IPO τον Απριλίου του 2021.

Η εν λόγω εταιρεία και άλλες δημόσιες προσφορές, όπως αυτές της Coupang και της HashiCorp, καθώς και η εκτίναξη της αποτίμησης για εταιρείες όπως η Airtable, η Databricks και η Nubank, έφεραν 15 νεοεισερχόμενους στη “Λίστα του Μίδα” για το 2022. Εννέα επενδυτές που είχαν βρεθεί εκτός λίστας τα τελευταία χρόνια επέστρεψαν φέτος. Ο γεννημένος στη Βενεζουέλα Micky Malka, ο οποίος εστιάζει στα κρυπτονομίσματα και στις fintech, βρίσκεται στο Νο 2 της “Λίστας”, ενώ οι νεοεισερχόμενοι Neil Mehta και David Frankel μπαίνουν στην πρώτη 20άδα.

Αριθμός-ρεκόρ (12) για τους επενδυτές από την Ευρώπη, το Ισραήλ και τη Μέση Ανατολή με το “άγγιγμα του Μίδα” τη φετινή χρονιά, έναντι οκτώ το 2021. Μεταξύ αυτών και η νεοεισερχόμενη Reshma Sohoni της Seedcamp, μία από τις 11 γυναίκες στη φετινή λίστα – μία λιγότερη από το περσινό ρεκόρ και μια υπενθύμιση της ανάγκης για αλλαγές στον κλάδο του VC.

Καταρτισμένη σε συνεργασία με την TrueBridge Capital Partners η “Λίστα του Μίδα” βασίζεται σε δεδομένα σχετικά με την αποτίμηση εταιρειών που έχουν εισαχθεί στο Χρηματιστήριο ή έχουν εξαγοραστεί για τουλάχιστον 200 εκατ. δολάρια την τελευταία 5ετία ή που οι επενδυτές έχουν -τουλάχιστον- διπλασιάσει την αποτίμηση της αρχικής επένδυσης κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Το Top-15

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + thirteen =