αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτοί που έφτασαν στο όνειρο: Οι startups που εξελίχτηκαν σε παγκόσμιους «γίγαντες»

Αυτοί που έφτασαν στο όνειρο: Οι startups που εξελίχτηκαν σε παγκόσμιους «γίγαντες»

Θα μπορούσε να είναι η «λίστα των επιτυχημένων». Και όντως μιλάμε για τις startups που κατάφεραν να φτάσουν στην απόλυτη επιτυχία, σε παγκόσμια κλίμακα. Με τους ιδρυτές τους να γίνονται πολύ, πολύ πλούσιοι.

Στην παρακάτω λίστα της εταιρείας CB Insights παρουσιάζονται οι νεοφυείς επιχειρήσεις με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση παγκοσμίως.

Οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες είναι «ιδιωτικές», δηλαδή δεν έχουν κάνει είσοδο στο χρηματιστήριο και η αξία τους εκτιμάται με βάση το συνολικό ποσό που έχουν «σηκώσει» ως χρηματοδότηση από VC επενδυτές και επίσης με βάση το επιχειρηματικό τους μοντέλο και όσα στοιχεία έχουν δημοσιεύσει.

Όπως σημειώνει πάντως το Fortune Greece, η αξιολόγηση ιδιωτικών εταιρειών (private companies) είναι συχνά υπό αμφισβήτηση, καθώς βασίζεται κυρίως σε εκτιμήσεις των ίδιων των επενδυτών και είναι αρκετά χαμηλότερη όταν μια από τις εταιρείες αυτές χτυπάει την πόρτα του Χρηματιστηρίου. Για όσες είναι εισηγμένες η αξία τους εκτιμάται με βάση τις τρέχουσες τιμές των μετοχών τους.

1

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =