αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτοί οι τύποι εργαζομένων είναι πιο πιθανό να παραιτηθούν από μία εταιρία

Αυτοί οι τύποι εργαζομένων είναι πιο πιθανό να παραιτηθούν από μία εταιρία

Ζούμε στην εποχή της «Μεγάλης Παραίτησης». Όπως λένε πολλά διεθνή ΜΜΕ, η πανδημία έχει παίξει τον ρόλο της, και πολλοί εργαζόμενοι επανεξετάζουν τους στόχους και τις επαγγελματικές φιλοδοξίες τους. Αρκετοί, αναζητούν μία νέα επαγγελματική στέγη.

Πρόσφατο άρθρο του Bloomberg, περιέγραφε μάλιστα και μία ιδιαίτερη τακτική που ακολουθούν πολλοί εργαζόμενοι. «Περίπου το 55% λέει ότι είναι πιθανό να αναζητήσει προσφορές εργασίας από άλλες εταιρείες, για να λάβουν αυξήσεις στις τρέχουσες εταιρείες τους», σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το The Harris Poll για το Bloomberg News. Αν τους προσφερθούν εξωτερικοί ρόλοι, σχεδόν τα 2/3 δήλωσαν ότι θα εγκατέλειπαν τις τρέχουσες δουλειές τους. Οι Millennials είναι οι πιο πιθανό… να πηδήξουν από το πλοίο και ακολουθούν οι Gen Z, Gen X και Boomers. Μεταξύ των εργαζομένων που είναι πιθανό να ζητήσουν αύξηση σύντομα, σχεδόν όλοι λένε ότι ο πληθωρισμός είναι ένας παράγοντας που έπαιξε ρόλο στην απόφασή τους και η πλειοψηφία ανέφερε στους λόγους επίσης το τρέχον οικονομικό κλίμα.

Αλλά ποιοι τύποι εργαζομένων είναι πιο πιθανό να παραιτηθούν;

Κάθε εταιρία έχει μια ομάδα έμπειρων εργαζομένων που βρίσκονται στη μέση της καριέρας τους και είναι στην εταιρία αρκετό καιρό ώστε να κατανοούν τις εσωτερικές διαδικασίες. Κάποιος θα έλεγε ότι ένας τέτοιος υπάλληλος δεν είναι πιθανό να παραιτηθεί. Τα δεδομένα είναι διαφορετικά, σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει το αμερικανικό FastCompany: To 2021 το ποσοστό παραίτησης των εργαζομένων με θητεία 5 έως 10 ετών ήταν 56,8% υψηλότερο το 2021 σε σχέση με το 2020 και το ποσοστό για τους υπαλλήλους με θητεία 10 έως 15 ετών ήταν 54,6% υψηλότερο το 2021 σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020.

Οι εργοδότες που χάνουν μόνιμους υπαλλήλους – εκτός από απώλεια παραγωγικότητας – χάνουν πολύτιμες γνώσεις, την καθοδήγηση, και την αποτελεσματικότητα της ομάδας.

Ενώ γενικά οι αιτίες αυτού του φαινομένου είναι διαφορετικές, υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι οι «παλιοί υπάλληλοι» αντιμετωπίζουν πρωτοφανή εξουθένωση μετά τον αντίκτυπο της πανδημίας στον επαγγελματικό κόσμο. Επιπλέον, πολλοί επανεξετάζουν τα δεδομένα επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, βλέπουν τις προσφορές για remote θέσεις να αυξάνονται, δελεάζονται από προτάσεις με αυξημένους μισθούς και έχουν πάντα στο μυαλό την βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Η ηλικία παίζει έναν ρόλο, αλλά δεν κάνει την κομβική διαφορά. Το 2021 έδειξε ότι η «Μεγάλη Παραίτηση» δεν κάνει διακρίσεις ανάλογα με την ηλικία. Ενώ η δημογραφική ηλικία 20-25 σημείωσε την υψηλότερη αύξηση στο ποσοστό των παραιτήσεων, πιθανώς έχοντας καθυστερήσει τις μετακινήσεις καριέρας λόγω της πανδημίας COVID-19, οι εργαζόμενοι ηλικίας 30-35, 40-45 και 45-50 ετών έχουν όλοι αυξήσει τα ποσοστά παραίτησής τους περισσότερο από 38%.

Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2021 είδαμε σημαντική αύξηση του ποσοστού παραίτησης τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες σε σύγκριση με το 2020 (55,4% αύξηση για τις γυναίκες, 47,2% αύξηση για τους άνδρες). Με τις γυναίκες να καταγράφουν μεγαλύτερη ανοδική τάση στα ποσοστά τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτός ο CEO επιτρέπει στους εργαζομένους του να δουλεύουν όποτε θέλουν

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 3 =