αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτοί είναι οι 8 τύποι «δύσκολων ανθρώπων» που θα συναντήσεις, όπως λέει μία ερευνήτρια του Harvard Business Review

Αυτοί είναι οι 8 τύποι «δύσκολων ανθρώπων» που θα συναντήσεις, όπως λέει μία ερευνήτρια του Harvard Business Review

«Το να πρέπει να δουλέψεις με απογοητευτικούς ανθρώπους, είναι απλώς κομμάτι της ζωής. Δεν μπορείς να τους ξεφύγεις. Αλλά επίσης δεν χρειάζεται να χαμογελάτε και να ανέχεστε το άγχος σαν να μην έχετε άλλη επιλογή». Έτσι ξεκινά το άρθρο της στο CNBC, η Amy Gallo. Η ίδια είναι editor στο Harvard Business Review και συνπαρουσιάζει το podcast του HBR Women at Work.

«Καθώς έκανα έρευνα για το νέο μου βιβλίο, «Getting Along», εντόπισα οκτώ τύπους δύσκολων ανθρώπων. Το πρώτο βήμα για να χειριστείτε αποτελεσματικά αυτούς τους ενοχλητικούς ανθρώπους είναι να γνωρίζετε ακριβώς με τι είδους άτομο έχετε να κάνετε», λέει η ίδια. Και παραθέτει τους 8 τύπους.

1# Ο κρυφό-επιθετικός. Είναι το χειρότερο είδος. Αυτοί οι άνθρωποι φαινομενικά σέβονται τις ανάγκες των άλλων, αλλά το πραγματικό τους πρόσωπο είναι διαφορετικό και έτσι μπορούν να σε σαμποτάρουν. Μπορεί να χρησιμοποιήσουν έμμεσες μεθόδους για να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Ετσι οι προθέσεις τους δεν είναι ποτέ απολύτως σαφείς. Πριν αντιδράσετε σε ένα σχόλιο, αναρωτηθείτε: Ποια είναι η ιδέα που προσπαθούν να μεταφέρουν; Πιστεύουν ότι ο τρόπος με τον οποίο εκτελείτε ένα project δεν λειτουργεί; Ή διαφωνούν με τους στόχους της ομάδας; Εάν μπορείτε να εστιάσετε στην πραγματική ανησυχία ή την ερώτηση που κρύβεται κάτω από το ύπουλο σχόλιο, μπορείτε να βρείτε έναν τρόπο να αντιμετωπίσετε το πραγματικό πρόβλημα με τρόπο που να λειτουργεί για όλους.

2# Το ανασφαλές αφεντικό. Μπορεί να είναι κάποιος που κάνει μικροδιαχείρηση και σας οδηγεί στον τοίχο με αδιάκοπα «τσιμπήματα». Ή μπορεί να είναι ένας κακός manager που σας κάνει να αμφισβητείτε κάθε σας κίνηση. Μπορεί ακόμη και σκόπιμα να βλάψει την καριέρα σας, αν σας αντιληφθεί ως απειλή.

3# Ο απαισιόδοξος. Αυτός που επισημαίνει συνεχώς όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να… αποτύχει κάτι. Αρκετοί από αυτούς, φαίνεται ότι δεν μπορούν ποτέ να βρουν κάτι θετικό να πουν.

4# Το «θύμα». Ουσιαστικά είναι ένας τύπος απαισιόδοξου που νιώθει ότι όλοι θέλουν να τον βλάψουν. Δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις ενέργειές τους και θα δείχνουν γρήγορα με τα δάχτυλά τους σε άλλους ανθρώπους όταν τα πράγματα πάνε στραβά.

5# Ο παντογνώστης. Αυτοί είναι πεπεισμένοι ότι είναι το πιο έξυπνο άτομο στο δωμάτιο, μονοπωλούν τη συζήτηση και δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να διακόπτουν τους άλλους. Σας ενημερώνουν με χαρά για το τι είναι σωστό, ακόμα κι αν αυτό που λένε είναι ξεκάθαρα λάθος.

6# Ο βασανιστής. Είναι κάποιος που έχει βρει το δρόμο του προς την κορυφή, κάνοντας συνήθως θυσίες κατά μήκος του δρόμου. Τώρα όμως το μόνο που κάνει είναι να κακομεταχειρίζεται τους άλλους από κάτω του. Μπορεί να είναι ένας ανώτερος συνάδελφος που περιμένεις να γίνει μέντορας, αλλά που καταλήγει να κάνει τη ζωή σου δύσκολη.

7# Ο προκατειλημμένος. Εν γνώσει του ή εν αγνοία του διαπράττει… μικροεπιθέσεις. Ανεξάρτητα από την πρόθεση τους με αυτά τα σχόλια, η συμπεριφορά τους είναι ακατάλληλη και επιβλαβής.

8# Αυτός που τον νοιάζει μόνο η δική του καριέρα. Επικεντρώνεται μόνο στην προώθηση της δικής του καριέρας — αλλά εις βάρος σας. Φυσικά, οι «πολιτικές» εντός γραφείου είναι συχνά αναπόφευκτες, αλλά αυτό το άτομο είναι προσηλωμένο στο να προχωρήσει και είναι έτοιμο να ρίξει κάτω οποιοδήποτε άλλον βρεθεί στην πορεία του.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 5 =