αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι bloggers στον κόσμο- Το «χρυσό» εισόδημα τους

Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι bloggers στον κόσμο- Το «χρυσό» εισόδημα τους

Μπορεί το blogging να μοιάζει απλά ως ένα χόμπι για πολλούς. Και όντως μπορεί να ξεκινήσει έτσι. Aλλά μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πολύ μεγαλύτερο. Σε παλαιότερο άρθρο εδώ στο It’s Possible είχαμε εξηγήσει πως να γίνεις full-time blogger.

Κάποιοι έχουν πάει ένα σκαλί παραπάνω. Και έχουν γίνει πολύ πλούσιοι. Το therichest.com παραθέτει την λίστα με τους 10 πλουσιότερους bloggers του κόσμου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αν και το blogging μπορεί να φαίνεται σαν μια ιδανική καριέρα, απαιτεί σκληρή δουλειά και αφοσίωση. Το blogging επιφέρει μια δραστική αλλαγή στον τρόπο ζωής του blogger. Είναι κάτι με το οποίο πρέπει να ασχολείσαι συνεχώς. Οι άνθρωποι που θα δεις στην παρακάτω λίστα κατάφεραν να γίνουν πολύ πλούσιοι και τα blogs τους να μετατραπούν σε μεγάλα websites με πολλούς αναγνώστες από όλο τον κόσμο.

1. Ariana Huffington

Μάλλον την γνωρίζεις. Είναι η cofounder της «The Huffington Post», και μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες bloggers το 2021. Έγινε διάσημη το 2005 και έλαβε παγκόσμια αναγνώριση το 2011, όταν έχτισε ολοκληρωμένη πλήρη αυτοκρατορία μέσων ενημέρωσης. Τα πρωτογενή έσοδα της ιστοσελίδας προέρχονται από χορηγούμενες διαφημίσεις μέσω banner. Έχει καθαρή περιουσία περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια.

2. Tim Sykes

Ο Tim Sykes κέρδισε χρήματα πουλώντας DVD με μαθήματα που διδάσκουν τρόπους επένδυσης με μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης. Επιπλέον, έχει πάνω από 1,2 εκατομμύρια ακόλουθους στα social media, εξασφαλίζοντας ένα σταθερό μηνιαίο εισόδημα. Ίδρυσε τον ιστότοπο «TimothySkykes.com» το 2007, και κερδίζει περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

3. Perez Hilton

Ο Perez Hilton είναι ένας από τους διασημότερους blogger και προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης. Το gossip blog του «Perez Hilton» είναι ένα από τα μεγαλύτερα που ασχολείται με θέματα της showbiz. Ο Hilton έχει αποκαλύψει αποκλειστικές ιστορίες για αστέρια όπως η Lady Gaga, ο Johnny Depp και η Miley Cyrus, ενώ χαράζει τον δρόμο του στην κουλτούρα των διασημοτήτων. Η περιουσία του υπολογίζεται στα 41,3 εκατομμύρια δολάρια.

4. Chiara Ferragni

Η Chiara Ferragni είναι η δημιουργός του ιστότοπου «Theblondesalad.com» που ασχολείται κυρίως με μόδα. Ξεκίνησε το blogging το 2009 εμπνέοντας πολλές γυναίκες παγκοσμίως, και από τότε έχει καταφέρει να κερδίζει σχεδόν 35 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Έχει δυνατή παρουσία και στα social media.

5. Brian Clark

Ο ιδρυτής του «CopyBlogger.com» κερδίζει 32 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από τα ιστολόγιά του. Ο Clark είναι Βρετανός θεατρικός-τηλεοπτικός συγγραφέας, επιχειρηματίας, και ταξιδιώτης.

6. Rand Fishkin

Ο Rand Fishkin ίδρυσε το «Moz.com» με όραμα να διευκολύνει το μάρκετινγκ περιεχομένου, να δημιουργήσει εργαλεία SEO, κ.λ.π. Σήμερα έχει έναν από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους που υποστηρίζεται από ειδικούς SEO παγκοσμίως. Το «Moz.com» αποφέρει έσοδα 25 εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο.

7. Melyssa Griffin

Η Melyssa Griffin μπήκε στο blogging το 2013. Αρχικά, τα ιστολόγιά της κάλυπταν θέματα όπως η επιχειρηματικότητα, το κέρδος και οι επιχειρηματικές στρατηγικές. Αργότερα, η Griffin ξεκίνησε ένα νέο εγχείρημα, το ‘Limitless Entrepreneur’, επιτρέποντας σε πολλούς ανθρώπους να δημιουργούν podcast. Η ιστοσελίδα «MelyssaGriffin.com» της αποφέρει 25 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

8. Sarah Titus

Η Sarah Titus δημιούργησε την ιστοσελίδα «SarahTitus.com» που βοηθά τους αναγνώστες να επιτύχουν μια υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής κατά την ανατροφή των παιδιών. Επιπλέον, τα blogs της παρακινούν τους ανθρώπους να γράφουν ώστε να κερδίζουν χρήματα απλά και με ασφάλεια. Το ‘SarahTitus.com’ της αποφέρει 25 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

9. Peter Rojas

Ο Peter Rojas συνεισφέρει στη βιομηχανία του blogging από το 2004. Ο Rojas είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας «Engadget» και τα περισσότερα χρήματά του προέρχονται από την άμεση διαφήμιση. H περιουσία του υπολογίζεται στα 15 εκατομμύρια δολάρια.

10. Pete Cashmore

To «Mashable» του Cashmore περιλαμβάνει τα πάντα, από μέσα social media, επιχειρήσεις, τεχνολογία μέχρι θέματα ψυχαγωγίας και lifestyle. Το «Mashable» ξεκίνησε στην κρεβατοκάμαρα του Pete στη Σκωτία όταν ήταν μόλις 19 ετών. Σήμερα, ο Pete Cashmore κερδίζει σχεδόν 600.000 δολάρια κάθε μήνα από το «Mashable».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − twelve =