αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτοί είναι οι πιο συνηθισμένοι κωδικοί πρόσβασης για το 2019 (και παραβιάζονται πιο εύκολα)

Αυτοί είναι οι πιο συνηθισμένοι κωδικοί πρόσβασης για το 2019 (και παραβιάζονται πιο εύκολα)

Μία ομάδα ερευνητών δημοσίευσε πρόσφατα μία λίστα με τους κορυφαίους κωδικούς πρόσβασης που ανακαλύφθηκαν σε διαρροές που προέκυψαν από παραβιάσεις δεδομένων μέσα στο 2019. Οι ερευνητές μελέτησαν περίπου 500 εκατομμύρια κωδικούς προκειμένου να ανακαλύψουν ποιοι από αυτούς ήταν πιο εύκολο να σπάσουν.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι χρήστες δεν ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών όταν επιλέγουν τους κωδικούς πρόσβασής τους, με αποτέλεσμα να κάνουν πιο εύκολο για τους hacker να μαντέψουν τους χαρακτήρες των κωδικών έπειτα από μερικές απόπειρες.

Ο πιο συνηθισμένος κωδικός πρόσβασης που ανακαλύφθηκε σε παραβιάσεις, ήταν ο «12345», κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη για τους ερευνητές. Συγκεκριμένα 2.8 εκατομμύρια άνθρωποι βρέθηκε ότι το χρησιμοποιούν. Η ομάδα ταξινόμησε επίσης τους “123456” και “123456789” στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο κωδικός πρόσβασης “password” πήρε την πέμπτη θέση και όσο πηγαίνουμε πιο κάτω στη λίστα, βρίσκουμε κωδικούς πρόσβασης όπως “test1”, “asdf”, “qwerty”, “iloveyou” κλπ.

“Οι πιο δημοφιλείς κωδικοί πρόσβασης περιέχουν όλους τους προφανείς και εύκολους συνδυασμούς αριθμών, δημοφιλή γυναικεία ονόματα και απλές σειρές γραμμάτων”, γράφει το NordPass.

Οι άνθρωποι τείνουν να επιλέγουν εύκολους κωδικούς πρόσβασης, τους οποίους συχνά χρησιμοποιούν σε όλους τους λογαριασμούς τους, ώστε να μην χρειάζεται να θυμούνται πολλούς διαφορετικούς κωδικούς, γεγονός που τους αφήνει εκτεθειμένους σε επιθέσεις.

Σε περίπτωση που θέλετε να ελέγξετε εάν ο κωδικός πρόσβασής σας έχει κλαπεί, μπορείτε να επισκεφτείτε αυτόν τον ιστότοπο, ο οποίος διευκρινίζει εάν το email-id σας ήταν ποτέ μέρος μιας παραβίασης δεδομένων. Αν ο κωδικός που χρησιμοποιείται είναι πολύ εύκολος ή ανήκει σε κάποιον από αυτούς που αναφέρονται παραπάνω, τότε είναι πολύ πιθανό να τον βρείτε στο άνωθεν site.

Η καλύτερη λύση στο πρόβλημά αυτό, είναι να χρησιμοποιείτε δύσκολους κωδικούς και να επιλέξετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης που μπορεί να αποθηκεύσει και ακόμα και να συμπληρώνει αυτόματα όλους τους κωδικούς πρόσβασής σας. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να ορίσετε κωδικούς αναγνώρισης προσώπου ή δακτυλικών αποτυπωμάτων, οι οποίοι είναι δύσκολο να χακαριστούν.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + eight =