αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτοί είναι οι νέοι μισθοί για όσους δουλεύουν σε αλυσίδες fast food (Λίστα)

Αυτοί είναι οι νέοι μισθοί για όσους δουλεύουν σε αλυσίδες fast food (Λίστα)

Aπό 657 έως 940 ευρώ θα κυμαίνονται οι μηνιαίοι μισθοί των εργαζομένων στις οργανωμένες αλυσίδες εστίασης (ταχυφαγεία) με βάση την απόφαση του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) (1/2019 Δ.Α-Αριθ. Π.Κ. 5/2-5-2019)  για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στον κλάδο με περίοδο ισχύος από 28/11/2018 έως 27/11/2019.

Ωστόσο, οι νέοι όροι και μισθοί θα εφαρμοστούν υποχρεωτικά αν η εργοδοτική οργάνωση δεν προσφύγει στο ανώτατο επίπεδο Διαιτησίας. τη πενταμελή επιτροπή, η στη συνέχεια στο Πρωτοδικείο, όπως σημειώνει το Newmoney.gr.

Η ομοσπονδία επισιτισμού τουρισμού προσέφυγε στην Μεσολάβηση – Διαιτησία με την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την εργοδοτική οργάνωση (ΣΕΠΟΑ) για τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας το 2017. Ωστόσο η εργοδοτική οργάνωση υπέβαλε διαρκώς ενστάσεις με αποτέλεσμα η υπόθεση να “ σέρνεται” για δύο χρόνια.

Όπως τονίζει η ομοσπονδία των εργαζόμενων “ οι εργοδότες κατ’ αρχήν εκ του πονηρού τροποποίησαν το καταστατικό τους, μετά την πρόσκληση σε διάλογο από την Ομοσπονδία, έφτασαν στο σημείο να εμπαίζουν, εκτός των άλλων, ακόμα και αυτό το θεσμό της Μεσολάβησης όσο και των Διοικητικών Οργάνων. Η ρύθμιση των όρων εργασίας και αμοιβής των εργαζομένων στις πλέον πολυπαθείς ομάδες εργαζομένων, στον απορυθμισμένο επισιτιστικό τομέα είναι επιβεβλημένη υποχρέωση των κοινωνικών εταίρων και σε αυτό πρέπει να συμβάλει τα μέγιστα και το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας με τις ενέργειες του και τους ελέγχους του.”

 

fast_food.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × two =