αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτοί είναι οι κωδικοί που θα στέλνουμε στο 13033 για να βγαίνουμε από το σπίτι

Αυτοί είναι οι κωδικοί που θα στέλνουμε στο 13033 για να βγαίνουμε από το σπίτι

Το γενικό lockdown Νο2 μπαίνει σε εφαρμογή στην Ελλάδα από το ερχόμενο Σάββατο, στις 6:00 το πρωί. Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη ζωή μας ξανά μπαίνουν και τα SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις. Ενώ θα υπάρχουν και οι σχετικές βεβαιώσεις από τους εργοδότες, για ανθρώπους που εργάζονται.

Οι κωδικοί του sms για αποστολή στο 13033 αναμένεται να είναι ίδιοι με αυτούς που ισχύουν ήδη σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Οπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3 Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Μεταφορά ανηλίκου από και προς σχολική μονάδα.

5 Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. Μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 2 =