αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτοί είναι οι κλάδοι με τα περισσότερα κόκκινα δάνεια στην Ελλάδα

Αυτοί είναι οι κλάδοι με τα περισσότερα κόκκινα δάνεια στην Ελλάδα

Μόλις 4,1 δις. ευρώ δάνεια παρέμεναν στο τέλος του 2020 σε καθεστώς αναστολής καταβολής δόσης (moratorium), όταν το μέγιστο ποσό των συγκεκριμένων δανείων και των τεσσάρων συστιμικών τραπεζών ανήλθε, από την έναρξη της πανδημίας, στα 27,6 δις. ευρώ.

Όπως αναφέρει η Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που δημοσίευσε χθες η ΤτΕ, η περίοδος αναστολής είχε λήξει για το 85% των δανείων πριν το τέλος του έτους.

Την ίδια στιγμή τα περισσότερα κόκκινα δάνεια παρουσιάζει ο κλάδος της εστίασης, καθώς σύμφωνα με την ΤτΕ, περίπου ένα στα δύο επιχειρηματικά δάνεια βρίσκονται σε καθυστέρηση (ποσοστό 50,7%). Ακολουθούν ο κλάδος των κατασκευών όπου το ποσοστό των Μη Εξυπηρετούμενων δανείων φθάνει το 35,2%, και οι κλάδοι των αγροτικών δραστηριοτήτων με (33,1%), του εμπορίου με 32,8%, των τηλεπικοινωνιών, της πληροφορικής και ενημέρωσης (29,5%) και της μεταποίησης (26,0%).

Στον αντίποδα οι κλάδοι που φαίνεται να έχουν την καλύτερη πιστοληπτική συμπεριφορά είναι ο κλάδος της ενέργειας όπου το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι μόλις 2,7% και των χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων με δείκτη ΜΕΔ στο 10,9%.

Πηγή: News247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − 3 =