αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτοί είναι οι ελληνικοί κλάδοι που προσφέρονται για μεγάλα deals τα επόμενα χρόνια

Αυτοί είναι οι ελληνικοί κλάδοι που προσφέρονται για μεγάλα deals τα επόμενα χρόνια

Περισσότερα και μεγαλύτερα επιχειρηματικά deals στην ελληνική αγορά αναμένουν οι αναλυτές της PwC τα επόμενα δυο χρόνια. Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και η ανάκτησης της εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών σε συνδυασμό με τις ελκυστικές αποτιμήσεις των ελληνικών assets εκτιμάται πως θα πυροδοτήσουν ένα νέο κύμα εξαγορών και συγχωνεύσεων, με επίκεντρο τους κλάδους της Ενέργειας, του Τουρισμού και των Ξενοδοχείων αλλά και του Real Estate.

Οι συγκεκριμένοι κλάδοι θεωρούνται ότι συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον κυρίως από ξένα funds, τα οποία αναζητούν ευκαιρίες για μεγάλες αποδόσεις. Ήδη, μεγάλοι επενδυτές από τις ΗΠΑ και την Γερμανία έχουν εντοπίσει διάφορα projects στον πολλά υποσχόμενο τομέα των ΑΠΕ, και μάλιστα υπάρχουν σε εξέλιξη εντατικές διαπραγματεύσεις, προκειμένου να κλείσουν νέες συμφωνίες.

Όπως ανέφεραν οι αναλυτές της PwC, το 2019 αποδείχθηκε η καλύτερη χρονιά της προηγούμενης δεκαετίας για την εγχώρια επιχειρηματικότητα, καθώς οι ελληνικές επιχειρήσεις κατάφεραν να προσελκύσουν κεφάλαια που άγγιξαν τα 12 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,3 δισ. ευρώ αφορούσαν εξαγορές και συγχωνεύσεις. Οι κλάδοι που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη συνολική αξία ήταν αυτοί της Ακίνητης Περιουσίας (15,6%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (14,1%), των Τροφίμων και Ποτών (12,5%) και της Ναυτιλίας (12%).

Το 2020, σύμφωνα πάντα με την PwC, ξεκινάει με τις καλύτερες προοπτικές για την ελληνική οικονομία καθώς η ελεγκτική εταιρεία προβλέπει πως οι εξαγορές και συγχωνεύσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα 4,9 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικοποιήσεων. Ήδη, από το πρώτο τρίμηνο έχουν δρομολογηθεί συμφωνίες που υπερκαλύπτουν την αξία των deals που πραγματοποιήθηκαν συνολικά το 2019!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × two =