αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή η startup βρίσκει πελάτες στην Uber μέσα από άλλες εφαρμογές και τώρα έλαβε χρηματοδότηση 20 εκατ. δολαρίων

Αυτή η startup βρίσκει πελάτες στην Uber μέσα από άλλες εφαρμογές και τώρα έλαβε χρηματοδότηση 20 εκατ. δολαρίων

Το «κουμπί» ή αλλιώς Button, είναι μια από τις startups που αναπτύσσεται ταχύτατα στις ΗΠΑ. Τώρα, έλαβε νέα χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. δολαρίων. Της χρηματοδότησης ηγήθηκε η Norwest Venture Partners, ενώ τα συνολικά χρήματα που έχει σηκώσει μέχρι σήμερα η Button, φτάνουν τα 34 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για μια startup που ιδρύθηκε μόλις το 2014. Στην παραπάνω φωτογραφία μπορείτε να δείτε τον συνιδρυτή, Michael Jaconi.

Η κεντρική ιδέα της Button, μοιάζει να είναι κάτι από το μέλλον. Κάτι απλό, που όμως μπορεί να κάνει τη ζωή των χρηστών ευκολότερη. Συγκεκριμένα, η startup βοηθά εκδότες ή δημοσιογραφικούς οργανισμούς, να «συνδέσουν» τις εφαρμογές τους με εφαρμογές εμπορίου όπως η Uber και η Opentable. Στόχος είναι ο χρήστης να μπορεί να κάνει την κράτηση του ή να καλέσει ένα ταξί, ξεκινώντας τη διαδικασία χωρία να χρειάζεται να κλείσει την πλατφόρμα του εκδότη. Να γίνονται, δηλαδή, όλα… επί τόπου. ‘Η σχεδόν όλα.

Στη συνέχεια το «κουμπί», λαμβάνει ένα affiliate fee, αν ο χρήστης πάει π.χ. στην Uber και δώσει το τελικό ΟΚ, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Λειτουργεί, με απλά λόγια, σαν μια γέφυρα μεταξύ των εφαρμογών. Κάτι που είναι γνωστό ως deep linking, όπως σημειώνει το αμερικανικό site Recode.net.

Η Button έχει στηριχτεί στη λογική που λέει, ότι όσο περνάνε τα χρόνια, όλο και περισσότερες συναλλαγές θα ξεκινούν μέσα στις πλατφόρμες περιεχομένου. Ανάλογα με τα συμφραζόμενα ενός άρθρου, θα υπάρχουν και οι σχετικές επιλογές. Κάτι που όπως εκτιμούν πολλοί, θα αντικαταστήσει στην πορεία τα διαφημιστικά banners στο mobile.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × two =