αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή η startup αξίζει πλέον 6 δισ. δολάρια. Και έχει μια 32χρονη CEO στο «τιμόνι» της

Αυτή η startup αξίζει πλέον 6 δισ. δολάρια. Και έχει μια 32χρονη CEO στο «τιμόνι» της

Είναι μια startup για την οποία έχουμε ξανά γράψει εδώ στο It’s Possible. Η Canva ακολουθεί την δική της ξέφρενη πορεία προς… τα δισεκατομμύρια. Η εταιρία ανακοίνωσε σήμερα ότι «σήκωσε» ακόμα 60 εκατ. δολάρια, στα πλαίσια νέου γύρου χρηματοδότησης. Όπως σημειώνει το Forbes, πλέον η Canva έχει μια αξία που φτάνει στα 6 δισ. δολάρια.

H πλατφόρμα Canva, έχει στόχο να «εκδημοκρατίσει το design». Από τις παρουσιάζεις διαφανειών, μέχρι τα φυλλάδια. Η πλατφόρμα προσφέρει εργαλεία σχεδιασμού μέσω διαδικτύου για άτομα που δεν είναι επαγγελματίες σχεδιαστές γραφικών, ως εναλλακτική λύση στη σουίτα σχεδιασμού της Adobe.

Πλέον, η startup έχει 250 εργαζομένους και πάνω από 10 εκατ. χρήστες.

Μπορεί όλο αυτό να μοιάζει ως ένα «μαγικό» story, ωστόσο η επιτυχία δεν ήρθε καθόλου εύκολα για την Melanie Perkins. Η 32χρονη CEO της εταιρίας, μίλησε λίγο παλαιότερα στο Forbes, και περιέγραψε ανάμεσα σε άλλα τις απορρίψεις που δέχτηκε, πριν φτάσει στον μεγάλο στόχο της. Άκουσε πάνω από 100 «όχι».

«Αυτό που έμαθα από τις απορρίψεις, είναι ότι πρέπει να παραμένεις εστιασμένος στον στόχο σου και επίμονος», εξηγεί αρχικά η νεαρή επιχειρηματίας. Και συμπληρώνει: «Κάθε φορά που είχαμε μια σκληρή ερώτηση από έναν επενδυτή ή έναν λόγο για τον οποίο δεν θα επενδύσουν, μείναμε επικεντρωμένοι σε αυτό που θα μπορούσαμε να αλλάξουμε».

«Το φυσιολογικό πράγμα μετά από 100 ‘όχι’ θα ήταν να σταματήσετε. Αλλά πρέπει να επιμείνετε», τονίζει η Melanie Perkins.

Τι έκανε όμως η ίδια μετά από τις τόσες πολλές απορρίψεις; «Συνέχισα να δίνω την ενέργειά μου σε πράγματα που θα μπορούσα να τελειοποιήσω και να διορθώσω, προσπαθώντας να βρω ανθρώπους που πίστευαν στο όραμά μου και θα έρχονταν μαζί μου», λέει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × three =