αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή η CEO δεν κοιτά το βιογραφικό όταν προσλαμβάνει κάποιον

Αυτή η CEO δεν κοιτά το βιογραφικό όταν προσλαμβάνει κάποιον

Μπορεί το βιογραφικό να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να φτάσεις στη θέση που τόσο θέλεις, ωστόσο το βιογραφικό δεν λέει όλη την αλήθεια για έναν υποψήφιο. Αυτό υποστηρίζει τουλάχιστον η Aline Lerner. Η ίδια είναι συνιδρύτρια και CEO της εταιρίας, Interviewing.io. Μάλιστα όπως δηλώνει, ξεκίνησε την εταιρία της όταν απογοητεύτηκε από την έλλειψη αξιοκρατίας στο πεδίο του software engineering.

Η ίδια σπούδασε στο MIT, αλλά μετά αποφάσισε να δουλέψει ως σεφ. «Αφού πέρασα λίγο χρόνο σε επαγγελματικές κουζίνες, ανακάλυψα πώς η πρόσληψη σε αυτές τις κουζίνες και είναι πολύ, πολύ διαφορετική από αυτό που θα περίμενε κανείς», λέει στο αμερικανικό Entrepreneur.com. «Είναι εξαιρετικά αξιοκρατική. Βασικά, έρχεστε το πρωί με τα μαχαίρια σας και στη συνέχεια σας διδάσκουν πώς να φτιάχνετε τα πιάτα για τα οποία είστε υπεύθυνοι. Σας βλέπουν επίσης να κόβετε πράγματα και σας παρακολουθούν σε πολλαπλές εργασίες, και αν στο τέλος της νύχτας κάνατε καλή δουλειά, σας προσλαμβάνουν» συμπληρώνει.

Όταν επέστρεψε στο πεδίο του software engineering για να εργαστεί, η Lerner είδε ότι οι διαδικασίες πρόσληψης ήταν διαφορετικές. «Δεν ήταν καθόλου αξιοκρατικό» λέει. Οι εταιρίες εστίαζαν στο που είχαν σπουδάσει οι υποψήφιοι ή στο τι δήλωναν ως προϋπηρεσία στο βιογραφικό τους. Και δεν εξέταζαν τι πραγματικά μπορεί να κάνει ένας υποψήφιος.

Η πλατφόρμα που έφτιαξε, δίνει την δυνατότητα σε όσους ψάχνουν δουλειά να εξασκήσουν ανώνυμα τις δεξιότητες που μπορούν να τους βοηθήσουν σε μια job interview- και μαθαίνουν από senior engineers που προέρχονται από εταιρίες όπως οι Google, Facebook, Microsoft. «Στόχος μας είναι να κάνουμε την πρόσληψη πιο δίκαιη. Να βασίζεται στο τι πραγματικά μπορείτε να κάνετε και όχι στο τι γράφει το χαρτί», εξηγεί η CEO.

Η ίδια το λέει ξεκάθαρα: «Απλώς δεν βλέπω βιογραφικά όταν κάνω προσλήψεις». Και συμπληρώνει: «Μέχρι να αναφερθεί σε κάποια συζήτηση πολύ αργότερα, γενικά δεν ξέρω σε ποιο πανεπιστήμιο πήγαν οι υπάλληλοί μου. Προσπαθούμε να κάνουμε τις συνεντεύξεις με βάση την πραγματική ικανότητά τους και να κάνουμε τις συνεντεύξεις πολύ πρακτικές».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × four =