αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή η 24χρονη μετέτρεψε το χόμπι της σε μια επιχείρηση με έσοδα έως 32.000 δολάρια τον μήνα

Αυτή η 24χρονη μετέτρεψε το χόμπι της σε μια επιχείρηση με έσοδα έως 32.000 δολάρια τον μήνα

Η ζωγραφική ήταν πάντα ένα χόμπι για την Elena Gatti, η οποία άρχισε να σχεδιάζει ζώα σε ηλικία 5 ετών. Σίγουρα δεν σκόπευε ποτέ να κερδίσει χρήματα από αυτή την δραστηριότητα.

Ωστόσο, σήμερα, η 24χρονη βγάζει πολλά χρήματα τον μήνα – πέρα ​​από το εισόδημά της ως καλλιτεχνική διευθύντρια σε πρακτορείο δημοσίων σχέσεων – κάνοντας σχέδια για μουσικούς και συγκροτήματα.

Όπως σημειώνει το αμερικανικό CNBC, η νεαρή δημιουργός έβγαλε σχεδόν 32.000 $ σε πωλήσεις τον Νοέμβριο του 2021. Δηλαδή μέσα σε μόλις ένα μήνα!

Όλα ξεκίνησαν στο Instagram, όπου ο Gatti δημοσίευσε σχέδια για να παραμείνει δημιουργική ενώ σπούδαζε διαφήμιση, τέχνη και σχέδιο στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις. Η τέχνη της, επηρεασμένη από vintage ιταλικές διαφημίσεις, είχε ένα ξεχωριστό και τολμηρό στυλ. Λίγους μήνες και μερικές διαφημίσεις Instagram αργότερα, άρχισε να τραβά τα βλέμματα.

Σήμερα, η Gatti εξακολουθεί να δημοσιεύει την τέχνη της στο Instagram – αλλά τα περισσότερα χρήματα της επιχείρησης της προέρχονται από την πώληση εκτυπώσεων μέσω του website της και την επίτευξη προσοδοφόρων συμφωνιών με πελάτες, μερικές από τις οποίες εξαργυρώνονται με αρκετές χιλιάδες δολάρια ανά τεμάχιο.

Από τον Νοέμβριο, οι πωλήσεις έχουν μειωθεί, αλλά το side project παραμένει σχετικά προσοδοφόρo. Η επιχείρηση έχει βγάλει περίπου 15.000 δολάρια με διαδικτυακές πωλήσεις μέχρι στιγμής το 2022, πουλώντας έργα τέχνης, ρούχα, τσάντες, ακόμη και κουβέρτες με τα σχέδια της.

Πλέον έχει 124 χιλ. followers στο Instagram.

Και η δημοτικότητα του Gatti στη βιομηχανία αυξάνεται. Τον Δεκέμβριο του 2021, σχεδίασε εμπορεύματα – με αρκούδες και μπλε λεοπαρδάλεις – για το Mt. Joy, το αγαπημένο της συγκρότημα. Δεν τους βρήκει εκείνη. Αντίθετα, το συγκρότημα βρήκε τη δουλειά της στο Instagram.

«Η δύναμη που έχει το Instagram για τους καλλιτέχνες και τους δημιουργικούς είναι εξωπραγματική», λέει η Gatti, προσθέτοντας ότι έκτοτε έγινε φίλη με τα μέλη του συγκροτήματος.

Η Gatti λέει ότι έπρεπε να μάθει πώς να διαπραγματεύεται με πελάτες, μερικές φορές απορρίπτοντας συμφωνίες με brands αν πιστεύει ότι μια προσφορά δεν αντικατοπτρίζει την αξία της δουλειάς της. Επίσης, περιστασιακά αισθάνεται δημιουργικά εξαντλημένη και η μόνη λύση που έχει βρει μέχρι στιγμής είναι να δεσμεύεται να σχεδιάζει κάτι κάθε μέρα. Αφού τελειώσει τη δουλειά της στις 5 μ.μ., λέει, σχεδιάζει μέχρι τις 9 ή 10 κάθε βράδυ.

Αλλά η δουλειά έχει αποδώσει: Το brand είναι κερδοφόρο, λέει η Gatti. Και ενώ ελπίζει ότι μια μέρα μπορεί να γίνει το project της full-time, δεν έχει καμία πρόθεση να εγκαταλείψει τη δουλειά της. Άλλωστε, όπως λέει, το να είναι καλλιτεχνικός διευθυντής σε μια μεγάλη πόλη ήταν το όνειρό της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − four =