αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή η 23χρονη είναι ο νεότερος άνθρωπος που έχει ταξιδέψει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Και εξηγεί πως έχτισε ένα business project (ΦΩΤΟ)

Αυτή η 23χρονη είναι ο νεότερος άνθρωπος που έχει ταξιδέψει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Και εξηγεί πως έχτισε ένα business project (ΦΩΤΟ)

Η Lexie Alford, όταν ήταν μόλις 21 ετών, πέτυχε ένα μεγάλο στόχο: Να καταφέρει να ταξιδέψει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Σήμερα, δύο χρόνια αργότερα, χρησιμοποιεί διάφορες online πλατφόρμες για να εμπνεύσει τους εκκολαπτόμενους ταξιδιώτες. Μέσω Instagram (548K followers), YouTube (339K subscribers) και της ιστοσελίδας της. Η ίδια έχει κάνει επίσης μια TEDx ομιλίες για τις travel εμπειρίες της.

Η πανδημία την βρήκε -που αλλού- σε ταξίδι. «Είναι αρκετά τρελό, ήμουν στο Carnaval της Βραζιλίας μια ημέρα πριν από το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα εκεί (στις αρχές Μαρτίου). Έτσι επέστρεψα στις ΗΠΑ και μπήκαμε σε πλήρη lockdown. Αλλά ναι, κατά τη διάρκεια του lockdown κατάφερα να ταξιδέψω για δουλειά. Πήγα στην Τουρκία για να κάνω ένα οδικό ταξίδι δύο εβδομάδων για το YouTube μου και ένα άλλο οδικό ταξίδι δύο εβδομάδων στο Ιρακινό-Κουρδιστάν», λέει η ίδια μιλώντας στο Euronews.

Lexie Alford

Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να ταξιδέψουν στον κόσμο. Ωστόσο, δεν τα καταφέρνουν λόγω περιορισμένων χρημάτων και χρόνου. Πως τα κατάφερε η Lexie Alford; «Το project μου ήταν εξ ολοκλήρου αυτοχρηματοδοτούμενο. Δούλευα από πολύ μικρή ηλικία, και στο ταξιδιωτικό γραφείο της μητέρας μου. Ημουν πραγματικά τυχερή γιατί δεν κέρδιζα μόνο χρήματα, αλλά μάθαινα τόσα πολλά για τα ταξίδια – συγκεκριμένα πώς θα μπορούσα να το κάνω με τον πιο σφιχτό προϋπολογισμό. Κατάφερα να επεκτείνω τις αποταμιεύσεις μου για να αρκούν για ενάμιση χρόνο. Και εκείνο το διάστημα πήρα την κάμερα, άρχισα να κάνω blogs και έμαθα περισσότερα για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είχα αρχίσει να συναντώ ανθρώπους από τη βιομηχανία και δημιούργησα ένα δίκτυο. Σιγά-σιγά άρχισα να δημιουργώ μια βάση πελατών για την οποία έγραφα περιεχόμενο και αυτό ήταν πραγματικά που με έκανε να ξεκινήσω την δική μου επιχείρησή που τρέχω σήμερα», εξηγεί η ίδια.

Ενώ η νεαρή Αμερικανίδα δίνει την συμβουλή της: «Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι όταν ανεβαίνετε σε ένα πραγματικά μεγάλο βουνό, αν κοιτάξετε απευθείας προς την κορυφή, θα αποθαρρυνθείτε. Αλλά αν κάνετε μόνο ένα βήμα τη φορά, είναι πολύ πιο εύκολο να φτάσετε στην κορυφή».

Όσο για τα αγαπημένα της μέρη; Μέσα στο top της, η 23χρονη βάζει την Ινδονησία, την Βενεζουέλα, το Πακιστάν, την Αίγυπτο και την Ισλανδία.

Αναφέρεται και στο solo traveling στο οποίο έχει πλέον αρκετή εμπειρία: «Πραγματικά πιστεύω ότι είναι κάτι που κάθε άνθρωπος, άνδρας ή γυναίκα, πρέπει να βιώσει κάποια στιγμή στη ζωή του: Τα σόλο ταξίδια. Σας διδάσκει πώς να είστε ανεξάρτητοι και να περιηγείστε μόνοι σας σε αυτόν τον τρελό κόσμο. Αλλά σας κάνει επίσης να εκτιμάτε πραγματικά τον χρόνο που αφιερώνετε με ανθρώπους, όταν επιστρέφετε στο σπίτι ή με την οικογένεια και τους φίλους σας».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 7 =