αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή η συνήθεια 15 λεπτών μπορεί να σε κάνει πιο χαρούμενο, λέει πανεπιστημιακή έρευνα

Αυτή η συνήθεια 15 λεπτών μπορεί να σε κάνει πιο χαρούμενο, λέει πανεπιστημιακή έρευνα

Πόσο σημαντική μπορεί να είναι… μια βόλτα με τα πόδια; Κι όμως, ένας περίπατος 15 λεπτών μπορεί να σου δώσει πολλά οφέλη. Σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ένας «awe walk» μπορεί να έχει βαθιά επίδραση στα συναισθήματά σας, στην ψυχική υγεία και ίσως ακόμη και στη γνωστική σας λειτουργία.

Ένας περίπατος 15 λεπτών κοντά στη φύση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, μπορεί να κάνει δουλειά. Kαι να γίνεις πιο χαρούμενος, «καθαρίζοντας» το μυαλό σου.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι λοιπόν που στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο περπάτημα και στην πεζοπορία στη φύση, καθώς πρόκειται για μια από τις πιο εύκολες, ανέξοδες μορφές σωματικής άσκησης, που έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στο μυαλό σας: τονώνει την μνήμη και την δημιουργικότητα και παράλληλα βοηθά στην πνευματική σας υγεία.

Η πεζοπορία στη φύση μειώνει το στρες, ξυπνάει τη ντοπαμίνη και τη σεροτονίνη (τις ορμόνες της χαράς), ηρεμεί και αποτελεί το κλειδί για την παραγωγή νέων, δημιουργικών ιδεών.

Κάντε μια βόλτα στη φύση και το μυαλό σας θα σας ευγνωμονεί. Ο καθαρός αέρας και το πράσινο τοπίο μπορούν επίσης να επιδράσουν θετικά στην ψυχική υγεία, σημειώνουν οι ειδικοί.

Αν είσαι από αυτούς που ξεκίνησες τους περιπάτους στη διάρκεια της καραντίνας, φρόντισε να κρατήσεις αυτή τη συνήθεια στο πρόγραμμα σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − sixteen =