αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή η περιοχή θέλει να προσελκύσει remote εργαζομένους. Και σου δίνει 10.000 δολάρια σε Bitcoin ή μετρητά

Αυτή η περιοχή θέλει να προσελκύσει remote εργαζομένους. Και σου δίνει 10.000 δολάρια σε Bitcoin ή μετρητά

Αν είσαι remote εργαζόμενος ή digital νομάς, αυτή η περίπτωση ίσως σε ενδιαφέρει. Η Northwest Arkansas Council, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, προσφέρει σε remote tech επαγγελματίες και επιχειρηματίες 10.000 $ σε Bitcoin για να «αποβιβαστούν» στην συγκεκριμένη πολιτεία των ΗΠΑ.

Το Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σε αξία, διαπραγματεύεται αυτήν τη στιγμή περίπου στα 42.893 δολάρια, σύμφωνα με το Coin Metrics.

Γιατί Bitcoin; «H Northwest Arkansas Council γνωρίζει την εκρηκτική ανάπτυξη στον τομέα της τεχνολογίας, ειδικά σε τεχνολογίες που υποστηρίζουν blockchain, και αυτό το κίνητρο αγκαλιάζει την αυξανόμενη τάση των κρυπτονομισμάτων ως επιλογή πληρωμής από τους εργοδότες», αναφέρει ο ιστότοπός του.

Η πρωτοβουλία είναι μέρος του προγράμματος «Life Works Here». Το οποίο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα της Οικογένειας Walton. Ο στόχος; Να προσελκύσει η περιοχή ταλέντα που θα εργάζονται remote έχοντας την βάση τους εκεί.

Όταν το πρόγραμμα πρωτοκυκλοφόρησε το 2020, η NWA προσέφερε αρχικά 10.000 $ μετρητά ως κίνητρο. Τώρα, όπως μεταδίδει το CNBC, αποφάσισε να προσθέσει την επιλογή για τους remote εργαζόμενους να δέχονται το ποσό σε Bitcoin, αν και μπορούν ακόμα να επιλέξουν τα μετρητά αν το προτιμούν.

Για να είναι επιλέξιμοι, οι αιτούντες πρέπει να μετεγκατασταθούν στο Βορειοδυτικό Αρκάνσας (ΗΠΑ), εντός έξι μηνών από την αποδοχή στο πρόγραμμα και να υπογράψουν μια μονοετή μίσθωση ή να αγοράσουν ένα σπίτι.

Οι υποψήφιοι πρέπει επίσης να είναι τουλάχιστον 24 ετών, να έχουν τουλάχιστον δύο χρόνια εργασιακή εμπειρία, να ζουν επί του παρόντος εκτός της πολιτείας του Αρκάνσας και να είναι πολίτες των ΗΠΑ ή να έχουν τα διαπιστευτήρια που απαιτούνται για να εργαστούν νόμιμα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ιστότοπο του προγράμματος.

Εκτός από τα χρήματα, το Συμβούλιο της NWA προσφέρει επίσης δώρο στους remote εργαζόμενους ένα ποδήλατο, προμοτάροντας τα μονοπάτια ορεινής ποδηλασίας της περιοχής. ‘H μπορείς να πάρεις μια δωρεάν συνδρομή σε τοπικά θέατρα και μουσεία. Μέχρι στιγμής, πάνω από 35.000 άτομα έχουν υποβάλει αίτηση από περισσότερες από 115 χώρες και 50 πολιτείες.

Αναλυτικές πληροφορίες και αιτήσεις εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × three =