αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτή η ομάδα φοιτητών από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κατασκευάσει μονοθέσια τύπου Formula και… πατάει γκάζι

Αυτή η ομάδα φοιτητών από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κατασκευάσει μονοθέσια τύπου Formula και… πατάει γκάζι

Το δικό της «Formula όνειρο» ζει μια ομάδα φοιτητών από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Πρόκειται για την ομάδα Centaurus Racing Team,  η οποία μελετά κατασκευάζει και σχεδιάζει αγωνιστικά μονοθέσια τύπου Formula.

«Η φετινή αγωνιστική περίοδος για την ομάδα μας, έκανε τον κύκλο της και ολοκληρώθηκε λίγες μέρες πριν με την επιστροφή μας στην Ελλάδα. Ήταν μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία καθώς για πρώτη φορά η ομάδα συμμετείχε σε τρεις διαγωνισμούς, μέσα σε μία χρονιά. Έναρξη αυτού του όμορφου ταξιδιού αποτέλεσε ο διαγωνισμός της Ιταλίας στον οποίο η ομάδα κατάφερε να κατακτήσει την 17η θέση στη γενική κατάταξη, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στα δυναμικά αγωνίσματα λόγο ενός απρόσμενου προβλήματος στα φρένα» τονίζει η ομάδα.

Και συμπηρώνει: «Σειρά είχε μετά ο διαγωνισμός της Γερμανίας που αποτελούσε και τον κυριότερο στόχο της ομάδας, καθώς είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δείξεις τις δυνατότητές σου αλλά παράλληλα να εξοπλιστείς με καινούργιες γνώσεις, να εντοπίσεις και να διορθώσεις λάθη. Έτσι και  σε αυτόν τον διαγωνισμό η ομάδα μας αντιμέτωπη με μερικά από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια στον κόσμο, καταφέρνει να πάρει την 8η θέση στον σχεδιασμό (Design presentation). Κοιτώντας πάντα μπροστά και έχοντας γεμίσει με περισσότερη όρεξη και γνώση, συνεχίζουμε για τον τελικό προορισμό μας, τον διαγωνισμό της Τσεχίας. Εκεί φαίνεται να είναι πλέον η κατάλληλη ευκαιρία, μετά  τις όποιες διορθώσεις και αλλαγές έγιναν με βάση το feetback απο τους δύο προηγούμενους διαγωνισμούς η ομάδα να ανεβάσει ακόμα ψηλότερα τον πήχη και να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική».

Ετσι όλοι οι κόποι επιβραβεύονται κατακτώντας πιο αναλυτικά τις εξής θέσεις :

Στατικά αγωνίσματα:

Cost and manufacturing 1st place 

Business plan presentation 2nd place 

Design presentation 11th place

Δυναμικά αγωνίσματα:

Acceleration 6th place 

Autocross 6th place 

Endurance and efficiency DNF

Γενική κατάταξη 14th place 

Από Σεπτέμβρη η Centaurus Racing Team θα επανέλθει ακόμα πιο δυναμικά, έτοιμη για  να τρέξει ακόμα περισσότερα χιλιόμετρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =